Gangsteravrättning i Malmö

I vad som av allt att döma verkar vara en avrättning i gangstervärlden av samma typ som mordet på Erik Dahlbergsgatan i Göteborg så har en man i 25-årsåldern mördats i Malmö. Enligt uppgifter från vittnen ska han ha skjutits flera gånger i huvudet på nära håll, varefter gärningsmannen lufsade iväg.

Mordet inträffade parkeringen vid Sibbarps kallbadhus. Polisen är än så länge mycket tystlåten om det hela. Offret ska ännu inte vara identifierat.

Antalet mord i Sverige är totalt mycket litet. 90 stycken fall av våldsam död (mord, dråp, vållande till annans död) per år ungefär, en minskning från 1990 med 25%.  Andelen mord som begås i gangstermiljöer är 11%, dvs ungefär 9 stycken per år, vilket är mycket få. Denna andel har ökat sen 1990.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements