Saknar sverigedemokrater förmåga att läsa?

Ja ibland kan man undra. Jag har kommentarsregler, som alla på min blogg måste följa. Där ingår att man ska kommentera det jag skriver om, inte kommentar på måfå eller om nåt annat. Där ingår också att man inte får länka till sidor med rasistiskt innehåll av något slag eller skriva rasistiska kommentarer. Vidare ingår det att man inte ska gör personliga påhopp. Men av någon anledning så tycks inte högerextremisterna kunna läsa ordentligt. Så jag har fått rensa bort de flesta av deras kommentarer.

I natt fick jag också det första personliga hotet som jag någonsin fått på min blogg. Det var en idiot som först tog avstånd från Breiviks dåd, sen skrev att jag var en dåre, gav stöd åt Breiviks åsikter och en hotade att göra likadant med mig som Breivik gjord på Utöya. Det är den typen av människor som lever i Sverigedemokraternas och Fremskrittpartiets grumliga dypölar.

Sen Ander Behring Breiviks terroristdåd har jag säkert fått ett par hundra kommentarer från högerextremister, några är kända sverigedemokrater, andra påstår att de är sverigedemokrater, en de låtsas att de är invandrare och en del hävdar att det är vänster. Gemensamt för de flesta är att de uttrycker åsikter som speglar Breiviks åsikter och många förklarar dådet genom att hävda att det är socialdemokraternas eget fel eftersom de släppt in muslimerna i Norden. Visserligen är det ju ni ingen muslim som begått terrorbrottet i Norge, utan en högerextremist.

Att gilla Breiviks åsikter innebär oftast också att de skriver långa tirader om hur farligt islam är och hur vidrig Pol Pot/Stalin/Marx osv var. Riktigt vad något av det har med ett terroristdåd utfört av en högerextremist med exakt samma åsikter som kommentatorerna själva kan de inte riktigt redogöra för men det spelar ingen roll. De flesta av kommentarerna kommer förstås inte med då de oftast är både islamofoba och inte har med mitt inlägg att göra.

Sak man döma av de kommentarer som jag fått sen Breiviks massmord och terroristdåd så finns det gott om virrhjärnor i och kring sverigedemokraterna som både sympatiserar med hans åsikter och hans gärning. En del av dem skulle säkert de också kunna utvecklas till terrorister samma sätt som Breivik. Så de högerextrema kommentatorerna så att säga bevisar själva, gång på gång, sanningen i min och andras uppfattning om att högerextremistiska terrorister som Anders Breivik utvecklas i, göds av och växer fram ur den dynga som utgör  den högerextrema miljön i och runt partier som Sverigedemokraterna, Fremskrittpartiet, Dansk Folkeparti , Sannfinländarna och liknande partier och grupperingar.

Sen är det väl också så att de inte är fullt läskunniga, de högerextremister som kommenterar. De begriper inte vad jag skrivit, kommenterar därför om nåt helt annat och kan ofta inte stava rätt, har inga stora bokstäver i början av meningar osv. De vet inte hur man använder punkt eller komma. Ibland tror de jag är arab för att min bloggs adress är zaramis. Inte heller klarar de av att läsa kommentarsreglerna och/eller förstå dem.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

28 Svar på “Saknar sverigedemokrater förmåga att läsa?”

 1. SverigeDemokrater misshandlar alltid sitt modersmål. Bara det borde göra att dom utesluts ur sitt parti. Kvar skulle tre personer finnas. Problem solved 😉

 2. Man ser tendenser till vanföreställningssyndrom, flera av symptomen, detta tillsammans med en stark Dunning-Kruger effekt. Det gör att det lätt blir mycet invecklade och arga kommentarer.

 3. Kjell:

  Ibland undrar jag om dessa femtioelva SD-anhängare som skriver i olika kommentatorsfält egentligen bara är tre, eftersom samma stav- och grammatikfel upprepas intill monotonins yttersta gräns. Eller är det klipp- och klistrateknik de använder sig av?Svensson:

  Polisanmäl mordhotet!

  1. I vissa bloggar har jag frågat om kommentatorer  är en bot, då de är så otroligt lika och har nonsens-alias. Det har spekulerats att det finns en manual, bloggkommentarer för dummies(Sverigedemokrater) för de följer samma format. Men kanske beror det på att det helt enkelt är en extremt konformistisk rörelse, vilket inte verkar helt orimligt med tanke på deras renhetssträvan genom att angripa de som avviker.

   1. Jag tror de har en mejlkedja eller liknande. Igår, t ex, så var det DUSSINTALS med människor i en och samma diskussion (om Martin Petersons debattartikel i SvD) som började tala om Cato, Karthago och sedan definiera Cato som massmördare och liknande. Utifrån den bild jag har av SDares allmänbildning är detta att ha koll på mer än vad som är statistiskt trovärdigt.

    Det är för övrigt inte rimligt i något som helst sammanhang, enligt min mening, att så väldigt många kommer med samma udda vinkling i det ena inlägget efter det andra.

    1. Han skrev ”för övrigt anser jag att Sverigedemokraterna är rasister” och du är förvånad över att Cato och Karthago kommer upp i diskussionen? Alla som tycker att hatpropaganda mot SD inte är riktigt smakligt behöver inte heller rösta på SD. Vänsterns behandling av SD är otroligt lik SD:s hantering av muslimer och det vore konstigt om folk inte reagerade även på vänsterns ofog.

 4. En fråga om språklig framställan

  Nu har det alltså reducerats till en fråga om språklig framställan, hur kunde detta ske? Någonstans känns den här unkna lukten igen från diverse debattörer innan valet. Sakargumenten, i den mån man har några slängs på sophögen och ut kliver personangreppens fula tryne. 
  Det säger en del om de ni belackar MEN det säger också mycket om vilka ni själva är. Att angripa och att förlöjliga människor p.g.a. språkliga brister rammar inte det just de grupper allra mest som ni säger er värna? Av naturliga skäl så intar man som te.x. invandrare i samhället en grupp som saknar både verbal och skriftlig förmåga. Svenska är inget lätt språk, hur ska de våga uttrycka sig utan att ni ska löjegöra er över dem.

  Vidare är dyslexi ett växande problem! Det är ju inte alla som sitter och skriver sina inlägg i Word för att kolla stavfel…

  Så vänligen väx upp lite va! Tänk er för snälla

  Tack för ordet! 

  1. Jag jämställer inte ett angrepp på sverigedemokratiska kommentatorers intellektuella förmåga som helhet, där språk är en delmängd givetvis, med ett angrepp på dyslektiker eller invandrare. Det finns finns ingen gemenskap mellan dyslektiker, invandrare och sverigedemokraterna, själva orsakerna till deras problem är till och med i sig helt olika. Sverigedemokrater utmålar sig oftast som offer för omständigheter och försöker framstå som om de skulle dela ett öde med andra förtryckta, när detta självklart inte är fallet. Att predika tolerans betyder inte tolerans för intolerans.

 5. Framförallt är det några fruktansvärda rättshaverister. Jag kan inte förstå hur de orkar hålla på i timma efter timma efter timma. Handlar med största säkerhet om skolungdomar, arbetslösa eller pensionärer eftersom de har tid att hålla så länge. Fruar eller flickvänner kan de knappast ha, då skulle de blivit beordrade från datorn.

  Och sen det där med att orka skriva samma konstiga röra varenda gång. Helt historielöst. Blanda ihop Marx med Pol Pot som inte hade det minsta med varandra att göra (Pol Pot tog avstånd från alla tidigare ideologier). Hylla Vlad Pålspetsaren för hans attacker mot muslimer, trots att Tepes bror själv var muslim. Tjoa om Nordkorea hela tiden som om någon människa i världen skulle ha det landet som förebild.

  Knäppgökar.

 6. Att inte ta in andras inlägg för att de inte ligger helt i linje med vad man tycker är inte det lite som att runka åt sin egen spegelbild?

 7. Jag är benägen att hålla med Bosse Bockfot när det gäller detta att håna för att man inte är så bra på att uttrycka sig. Det är innehållet man ska diskutera inte göra sig lustig över grammatiska fel. Nu var inte det huvudlinjen i Anders inlägg, men väl i kommentarerna.
  Johan Torgå

  1. Jag menar det är rimligt att kritisera deras språkbruk, för det är vanligt att de använder språket som en faktor i sin argumentation mot invandrare. Invandrare kan inte en svenska, de vägrar lära sig svenska osv. Det bli lite bisarrt när sådan meningar skrivs med flera stavfel och utan stora bokstäver och punkter. Dessutom brukar de inte använda ordet invandrare utan mer otrevliga rasistiska kodord.

   1. Jag kan hålla med dig, men man möter ibland bland ”intellektuella” en typ av ska jag säga klassförakt som riktar sig mot folk som inte har samma bakgrund som dom själva. Jag menar bara att det kan vara lätt att ramla ner i fel grop när man diskuterar detta. Sen kan jag ju förstå att det i längden blir tröttsamt att få såna kommentarer. Jag blir själv rätt trött på den jargong som är alltför vanlig på min arbetsplats, fast mest bland män måste jag säga.

 8. Att du får så många idiotiska kommentarer vet vi ingenting om då du inte släppt fram dem. Varför inte göra det så att du kan säga emot dem? Detta är tydligen ett vanligt knep hos just vänsterbloggar, det att man ser bara kommentarer som håller med och så får läsaren uppfattningen att ”de flesta” delar samma åsikt som bloggaren.

  Visst kan jag förstå att det kommer en massa tramskommentarer mot vänsterbloggare, men jag har väldigt svårt att tro att så få kommentarer som ”säger emot” publiceras av vänsterbloggare (Alltid Rött Alltid Rätt undantagen) för att de inte förekommer.
  Själv tillåter jag alla kommenterarer och låter allt utom spam vara kvar och visa hur ointelligenta en del kan vara.
  Hur vet du förresten att det är Sverigedemokrater? Bara för att kommentaren delar något som även Sverigedemokrater tycker? är inte det lite av det det du påstår dig ”kämpa emot” – fördomar?

  1. Helt enkelt därför att en blogg med kommentarsfältet dränkt i spyor blir trist att läsa och de vettiga kommentarerna försvinner i sörjan. Din blogg är annars ett bra exempel där fördomarna och tillmälena kommer redan i blogginläggen. Inte undra på att du då accepterar dem i kommentarsfältet.

   1. Du kommer med anklagelser utan att specificera. Tycker du att det är ett moget sätt att diskutera? Eller använder du dig själv som måttstock för vad andra anser? Är inte det som lite… eh fördomsfullt? Kom gärna in på min blogg och lyft fram där du anser att jag kommer med födomar istället för att bete dig som de rasister du påstår dig avsky,

  2. Jag vet alltså at Erik Hellsborn och personer som är kända sverigedemokrater är just sverigedemokrater. Något annat har jag inte påstått.

   I övrigt vore det ett brott av mig att släppa igenom en del av de aktuella kommentarerna, (personliga hot, hets mot folkgrupp, rasism osv). Jag publicerar alla kritiska kommentarer som håller sig till ämnet och som saknar inslag av rasism osv. 50-60% av publicerade kommentarer på min blogg är kritiska.

   Sen är det självklart också så att en blogg med mycket skitkommentarer som upprepar samma mantra och samma lögner också blir mindre intressant att läsa.

   1.  I det sista stycket har du alldeles rätt. Men då inte bara i kommentarsfälten. Jag själv bryr mig inte ett piss om vad sinneslöa kommentatörer säger, jag anser att de flesta läsare är tillräckligt intelligenta och vuxna nog att se dem som de slaskkommentarer de är. Jag är av den tydligen ovanliga åsikten att människor kan tänka själva.

  3. Jag vet alltså at Erik Hellsborn och personer som är kända sverigedemokrater är just sverigedemokrater. Något annat har jag inte påstått.

   I övrigt vore det ett brott av mig att släppa igenom en del av de aktuella kommentarerna, (personliga hot, hets mot folkgrupp, rasism osv). Jag publicerar alla kritiska kommentarer som håller sig till ämnet och som saknar inslag av rasism osv. 50-60% av publicerade kommentarer på min blogg är kritiska.

   Sen är det självklart också så att en blogg med mycket skitkommentarer som upprepar samma mantra och samma lögner också blir mindre intressant att läsa.

 9. Det låter kanske inte så bra när man påpekar att de skriver illa, men faktum är att de skriver inte illa på samma sätt som människor i allmänhet. Det ligger ofta på en annan nivå. Det är meningar som saknar faktiskt innehåll, som är sammansatta av ett par tre slogans, och illa sammanfogade därtill. De hoppar från ämne till ämne i samma mening eller stycke på ett sätt som bara kan vara förståeligt för de som redan tänker i exakt samma banor. Logik och struktur saknas, för att inte tala om att nästan ingenting handlar om artikeln ifråga. Ofta är det bara rena verbala spyor, och inte mer.

  Det är verkligen så att man kan misstänka, som någon annan skriver här i kommentarsfältet, att det är en bot (automatisk programvara som fyller i, dvs ingen riktig människa).

  (Min erfarenhet kommer från ett antal tidigare tillfällen i olika forum förra året, och hela kvällen igår när jag satt och läste och besvarade SD-inlägg i respons till SvDs debattartikel av Martin Peterson. Jag tycker mig se samma sak precis hela tiden.)

 10. Apropå näthat kan jag upplysa om följande. Endast 4 dagar innan den frukatansvärda tragedin i Norge  utpekade den sverigemokratiske riksdagsledamoten Kent Ekeroth samtliga våra folkvalda politiker, utom de sverigdemokratiska, som landsförrädare på sin blogg. Eftersom jag inte röstade på Sverigedemokraterna känner även jag mig utpekad som landsförrädare och har därför skrivit ett försvarstal:http://fladder-musen.blogspot.com/2011/07/en-landsforradares-forsvarstal.htmlPå den sverigedemokratiske riksdagsmannen Kent Ekeroths blogg har jag vidare hittat åtskilliga grova kommentarer där förtroendevalda utpekas som landsförrädare. Att riksdagsmannen Kent Ekeroth på sin blogg vidareförmedlar det anonyma hatet hånar och bespottar vårt demokratiska system är helt enkelt oacceptabelt. Jag har listat citaten och uppmanar alla sanna demokrater att protestera mot Kent Ekeroths skändande av vårt demokratiska system genom att mejla honom och tala om vad vi tycker om detta. Det finns en färdig formlering på den här sidan där ni också kan läsa vad det är för vidrigheter som Kent Ekeroth sprider:http://fladder-musen.blogspot.com/2011/07/landsforraderianklagelser-pa-kent.html

 11. Jag har också raderat på alla kommentarer speciellt då på Newsmill. Det verkar precis som någon skriver att de har någon form av mejlkedja. Inläggen är otroligt långa och svårlästa och precis som Du säger full av PolPot/Marx/Stalin anklagelser. Det är konstigt att en Kristen barnamördare lockar fram allt det här hatet.
  Är han (ABB) inte otroligt lik Reinhard Heydrich till utseendet? Jag tror inte mycket på reinkarnation men i det här fallet….
  För övrigt tycker jag din blogg är läsvärd.

Kommentarer är stängda.