Nu är det 4 personer som vill bli partiledare i Vänsterpartiet

Sen tidigare har Jonas Sjöstedt, Ulla Andersson och Hans Linde uttryckt att de vill bli partiledare i Vänsterpartiet. Nu har en fjärde person anmält sitt intresse, Rossana Dinamarca från Trollhättan. Hon är uttalad motståndare till delat ledarskap med en kvinna och en man på det sätt som miljöpartiet har det. En lösning jag personligen ser som vettig.

Viktigare än exakt vem som blir partiledare i Vänsterpartiet är dock frågan om partiets politiska inriktning och partiets demokratiska struktur. Exakt var Dinamarca står i dessa frågor vet jag inte men hon är positiv till att regera ihop med miljöpartiet och socialdemokraterna. Vad det verkar som, helt oberoende av politiken i en sådan regering.  Ett sådant ställningstagande är som jag ser det totalt politiskt felaktigt och kommer att leda till fortsatt kräftgång för vänsterpartiet. Istället bör man göra som danska Enhedslisten, ställa upp vissa villkor för att ge stöd till en socialdemokratisk regering.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements