Inget brott – förundersökning mot Juholt nedlagd

Förundersökningen mot Håkan Juholt har lagts ner. Han har inte begått nåt brott vad det gäller bidraget för dubbelt boende. I själva verket har han inte ens brutit mot några regler heller har det visat sig. Riksdagen har nämligen inte haft nåt regelverk kring dubbel bosättning, sambos och ersättning för sådant. Det har inte ens funnits en ruta för det på blanketten. Meningen är dock att man inte ska ha bidrag för hela hyran om man är två som delar bostad. Därför har Håkan Juholt i likhet med flera andra riksdagsmän gjort fel som jag ser det. Misstag kan man begå och det är bra att Håkan Juholt plus två centerpartistiska riksdagsmän beslutat betala tillbaka det som de fått för mycket.

Nu kan vi gå vidare i den politiska debatten istället. Lägga mediedrevet mot Håkan Juholt bakom oss och konstatera att det var ett drev med låg sanningshalt, liten trovärdighet och taskig källkontroll. Nu kan vi kanske istället diskutera riksdagsmännens onödigt höga löner och varför inte heller socialdemokratin är beredd att föra en bra politik för vanligt folk, för arbetarklassen. Men diskussionen får vi ta i samband med andar inlägg och inte i samband med detta.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements

7 Svar på “Inget brott – förundersökning mot Juholt nedlagd”

 1. Det är inget bakslag för media. Det var en given utgång att han inte skulle dömas för bedrägeri.
  Men nog tycker jag det är bedrägligt att först säga att man är särbo:
  http://www.svd.se/nyheter/inrikes/valberedningen-borde-fatt-veta_6048311.svd
  Och sedan (i DI) säga:

  ”Jag har i alla sammanhang till alla sagt att jag bor i en lägenhet
  med Åsa i Västertorp. Det kan inte uppfattas som att jag försökt
  hemlighålla detta”, fortsatte han.”

  Att det sedan är moraliskt förkastligt att flytta in hos sin särbo
  och sedan begära att riksdagen ska betala hela hyran är väl ändå ganska
  uppenbart.

 2. Vilket ynkligt skådespel,förstår man inte vad som menas med uppgiften ”Min hyra är…”
  då är man ingen trovärdig statsministerkandidat. Min, det kan bara avse min hyra ….

  Fusket med reseräkningar och ”semesterresor till Vitryssland” bekräftar bilden av en roffande skojare som har gått bort sig totalt maktens labyrinter. Låt honom förbli en pinsam parentes i partiets historia! 

 3. Han har inte fuskat eftersom han inte brutit mot några regler eller lagar.

  Reseräkningen kan var något så enkelt som en felskriven datum (sen handlar det ju faktiskt om en skitsumma).

  Han har fått bidrag för just sin hyra. Men han skulle ha fått för halva enligt regler om inte fanns på papper, på blanketten eller nån annan stans utom i huvudet hos personalen på riksdagsförvaltningen. Detta då hans sambo bor i hans lägenhet.

  1. /*personangrepp, borttaget*/ #AS Juholts hyra kan inte uppgå till mer än hälften eftersom båda står på hyresavin. Förklara varför Riksdagen plötsligt skulle betala hela hyran för sambons lägenhet så att hon skulle bo hyresfritt!!! Juridiken räddade Juholt och Riksdagskansliets  amatörer som inte klarar att sätta ner regelverket på papper.

   1. Det är ju riksdagsförvaltningen som gjort fel. Han har skickat in kvitton. Han har skrivit ner sin hyra. De har betalt ut dubbelt så mycket som de borde. Han har inte begått nåt regelbrott då det inte fanns några regler och han har fyllt i blanketten korrekt. Därför finns det inte heller några misstankar om brott eller fusk. Fel tycker jag ändå att han har begått. Det verkar inte som du riktigt hängt med i turerna.

    Samma fel som Juholt gjort har flera andra riksdagsmän också gjort. Två centerpartister har betalt tillbaka det som de fått för mycket. Det har alltså varit lätt att begå detta misstag då det inte funnits något skrivet och utformat regelverk.

 4. Han har fyllt i alla blanketter korrekt. Han har skickat in kvitton på korrekt sätt. hHan har alltså inte fuskat. Inte heller begär han att riksdagen ska betala hans sambos hyra utan har betalat tillbaks beloppet i likhet med två andra riksdagsmän som också fått för mycket. Misstaget är uppenbarligen lätt att göra.

  De var ju särbos då när hon begick brott. Det var ju en korrekt uppgift.

Kommentarer är stängda.