Även i den privata tandvårdsbranschen fuskas det friskt

Eller kanske inte. Inget vet egentligen om det är vanligt att tandläkare lurar till sig för mycket pengar. Men försäkringskassan menar att mellan 5 och 25% av all utbetalningar kan vara felaktiga. Om det är 25% så är fusket uppenbarligen mycket utbrett, om det skulle vara 5% så är det inte så utbrett. Klart är i alla fall att upplägget med offentlig finansiering och privata utförare är som gjort för att det ska fuskas. När det gäller vårdcentraler i sjukvården såväl som när det gäller tandläkarmottagningar. I det senare fallet är et dock inga privatiseringar som är en del av orsaken då tandläkarmottagningar alltid varit till stor del privata. Kanske är felet snarare att tandvården aldrig inlemmades i den gemensamt ägda allmänna och offentliga vården där den borde höra hemma.

Intressant?
Bloggat: Ett hjärta rött, Lasses blogg,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements