Malmömorden och blufföretag

En härva av internetbedrägerier, fiffelföretag och ekonomiska brott av olika slag där de skyldiga har lurat till sig omkring 16 miljoner kronor rulla just nu upp i Skåne.  Om själva härvan kring hittaforetagen.se och Företagslansering i Sverige AB och i härvan inblandade har jag skrivit i ett annat inlägg.

Men det finns också omständigheter som tyder på att härvan eventuellt kan vara kopplad till minst ett, kanske två, av morden i den serie av mord som ägt rum i Malmö under vintern. Det gäller mordet på en taxichaufför som ägde rum i en föreningslokal eller spelklubb och mordet i en cafélokal på Falsterbogatan. En lokal där den nye ägaren vid tidpunkten för mordet har kopplingar till det avsomnade gänget Lion Family och därmed troligen till K-falangen.

Två av de män, den häktade Damir Bubani och Miro Matanovic, som på olika sätt är inblandade i bedrägerihärvan kring hittaforetagen.se, Svensk Webbmedia AB och Företagslansering i Sverige AB kan kopplas direkt till personer som anses tillhöra det kriminella nätverk som kallas M-falangen.  Flera personer med anknytning till M-falangen har tidigare dömts för andra typer av bedrägerier . Det har då rört sig om kontokortsbedrägerier. Mordet på vårkanten vid Sibbarps kallbadhus har också kopplingar till M-falangen och det har dessutom kopplingar till den kände bedragaren och fifflaren Torgny Jönsson. Jag vill dock här understryka att även om man kan kopplas till personer som sägs tillhöra kriminella gäng så innebär det dock inte att man själv per automatik är kriminell eller har begått några brott.

Även ett par av de andra morden i Malmö har kopplingar till bedrägerier och internet. Det gäller mordet av en idrottsledare på Kantatgatan liksom mordet av en man med anknytning till Brödraskapet Wolfpack taxifirman vid Volframgatan. När det gäller det sistnämnda mordet har ett antal personer häktats.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements