Nätbedragare och skumma inkassoföretag – Raja Arlevin

Raja Arlevin (tidigare Farez Syed) är en av de personer som startade tidningen Skurk. Ett passande namn med tanke på att Raja Arlevin är just det. En skurk. Han kanske inte förblir det utan slår in på en annan bana, men för närvarande avtjänar han ett 5-årigt fängelsestraff för att ha lurat och bedragit en rad företag, kommuner och institutioner med hjälp av falska fakturor och värdelösa kataloger:

Ja vi kan utläsa att det finns en tydlig personkoppling mellan företrädare för Nettoinkasso i Sverige AB och Raja Arlevin och Rajas bolag RARA Realmedia (bolaget bakom tidningen SKURK)
som jag bla skrivit om här http://www.internetsweden.se/skurk-kanns-tamligen-smaklost/
Raja avtjänar fn ett 5-årigt fängelsestraff för att ha skickat ut bluffakturor för 102 miljoner för…kan ni gissa? påhittade skräpkataloger vid namn:

– Kommunguiden
– Svenska Företagssidorna
– Din Företagsdel
– Din kommundel
– Din LokalDel
– Kommunens företagsdel
– Kommundelen
– Företagsdelen i ditt län
– Näringslivets företagsdel
– Delen
– Näringslivets kommundel

Peter Forsman på Internet Sweden som skrivit det ovan citerade kopplar dessutom Raja Arlevin till en grupp av blufföretag som är verksamma inom exakt samma område idag, falska fakturor och värdelösa företagskataloger:

För att sammanfatta det hela, så kan vi säga att inlägget av de TOTALT VÄRDELÖSA INTERNETKATALOGERNA

kommunsök.se
infosidorna.se
naringslivssok.se
svenskforetagare.se
svenskföretagare.se

..har en nära relation till varandra:

Se bland annat:
http://www.forenadebolag.se/2011/10/19/infosidorna-sapientia-media/
http://svenskforetagsforening.se/wp-content/uploads/2011/10/infosidorna.jpg
http://www.cristian-herrera.se/webben/varning-for-infosidorna-se

Intressant med flera av inläggen ovan är att inkasso genomförs av ”Auktoritet Inkasso”.
Förenade Bolags varning är från 2011-10-19..

Men sen ska ni se att något händer:

* Ett bolag med namn ”Likvidus AB” registreras 2011-09-01

* Bolaget ansöker om namnbyte redan 5 dagar senare; 2011-09-06
Inlämnade namnförslag:
– Nettoinkasso i Europa AB
– Nettoinkasso i Norden AB
– Nettoinkasso i Sverige AB

* [nettoinkasso.se] registreras 2011-09-08

* Bolaget namnbyter till Nettoinkasso i Sverige AB 2011-09-22

* Blir beviljade inkassotillstånd 2011-10-01

* Och 2011-12-21 varnas det för att de numera är inkassopartner för ”Sapientia Media”
http://www.mahlstein.se/nettoinkasso-ett-nytt-bolag-som-hjalper-bedragare/

Dock verkar det som kopplingarna mellan Raja Arlevin och de företagre som skapar och stratar så kallde lagerbolag som sedan används för ekonomisk brottslighet inte finns på det sätt som Insider och Peter Forsman tidigare uppgett utan Arlevin (Syed) har helt enkelt anlitat den tjänst dessa personer levererar:

De kopplingar Raja ville förtydliga var bla kopplingarna till Sundbyberg och han berättade att han köpt ett lagerbolag av killarna jag dragit kopplingar till och där tog kopplingen till dem slut.

Och med risk för att jag varit otydlig i det jag tidigare skrivit, så har jag inte sett någonting annat än att just bolaget kommer därifrån.

Däremot är det just dessa bolagsbildare som nästan uteslutande grundat alla de lagerbolag som sedan används för denna typ av bedräglig bluffverksamhet – så är det, men i övrigt vill jag inte påstå några kopplingar.

Raja var även mån om att poängtera att han bytt sitt namn redan 1 år innan det hela spelades upp och även avdramatisera kopplingarna till sin bror, som han har mycket knapphändig kontakt med och även här har jag inte sett några uppenbara kopplingar, mer än att de företrätt verksamheter som påminner en aning om varandra:
Brodern – Magasinet: MENT, Månadens Entrepenör
Raja – Magasinet: SKURK

För att summera mitt möte med Raja, så upplevde jag honom som en öppen och sympatisk person, medveten om gamla synder.
Men med en iver och glöd för att genom SKURK kunna ge en ”second opinion” eller berättelser från ”andra sidan av stängslet

Arlevin har startat tidningen Skurk tillsammans med ex-gangstern Liam Norberg och kriminalreportern Dick Sundevall. Ett samarbete som inte direkt känns förtroendeingivande om man säger så. Kanske inte helt förvånande har man dessutom råkat i trubbel för en del skriverier. Tidningen är numera också nedlagd. Kanske inte helt förvånande då den verkar ha skött sina kundkontakter rejält dåligt. Jag tycker nog också tidningens försäljningsmetoder påminner en del om katalogtjänsternas mycket tveksamma metoder.

Raja Arlevins bror är Meraj Syed som varit inblandad i en rad andra mindre framgångsrika eller eventuellt skumma bolag som Månadens Entrepreneur och Newzglobe. Bland annat tycks man ha ägnat sig åt jobbiga spam-kampanjer och en del annat som sannolikt inte är helt lagligt:

Newzglobes förre ägare Meraj Syed är misstänkt för avancerat skattefiffel i katalogföretaget Liberate, tidigare Ment. 10 miljoner försvannn. Han sålde verksamheten och flyttade till Dubai.

Företagsgruppen runt sajten Newzglobe misstänks för skattefusk i 10-miljonersklassen, fifflar med moms, lämnar inte bokslut i tid och har stora skulder. Den bestod tidigare av fyra bolag, alla ägda av Meraj Syed och medStefan Lidzell till och från i styrelserna:
•?Digital Advertising Sweden AB
•?Ment Månadens Entrepreneur AB
•?Media & News Stockholm AB
•?Jobbnova Sweden AB

Den väsentliga verksam­heten bedrevs i Ment som hade sajten ment.se, senare omdöpt till newzglobe.com, sålde annonser med tvivelaktiga metoder och gav ut en ”cd-tidning till företag”.

Meraj Syeds verksamhet med tvivelaktig annonsförsäljning påminner i alla fall i mina ögon en hel del om broderns verksamhet med värdelösa kataloger och falska fakturor. Med värdelösa kataloger och allt. Newzglobe såldes av Meraj Syed och har nu gått i konkurs. Meraj Syed har enligt Skattverket plundrat bolaget på 10 miljoner med hjälp av fyra inblandade företag och obefintliga underleverantörer i Liberia:

Nyligen tog Skatteverket ett omprövningsbeslut av Liberate Teknisk Utveckling AB. Beslutet innebär att Liberate blir skyldigt mångmiljonbelopp till Skatteverket. Bland annat framgår att Skatteverket för taxeringsåren 2009 och 2010 nekar avdrag för underentreprenörskostnader på ­totalt 7,7 miljoner kronor.

Liberate hävdar att man har använt fyra företag: Mentor Real Estate, Druvans Inredning, CN Kompetens och FFF Entreprenad för att sköta drift och underhåll av www.foretagskatalogen.com, vilket bland annat innebär att lägga upp nya annonsörer och fylla data­baserna med nya företag. Enligt Liberate sker arbetet dagligen och fakturering ­månadsvis. Det finns bara ett problem. Inget arbete har utförts:
–?Det här är ett klassiskt ­arbetskraftsärende med osanna­ fakturor och målvakter. Allt som kännetecknar en seriös­ verksamhet har man plötsligt svårt att svara på, säger Pia Bergman, rikssamordnare och projektledare för svart arbetskraft och organiserad brottslighet vid Skatteverket.

Vid granskningen har Skatte­verket funnit att de fyra påstådda underleverantörerna till Liberate inte har haft någon verksamhet. Trots detta har Liberate exempelvis bokfört fem fakturor från den 23 januari 2008 till den 21 maj 2008 från Mentor Real Estate på nära 2 miljoner kronor. Därutöver kommer ytterligare insättningar till Mentor Real Estates Nordeakonto på nära 2,6 miljoner kronor från Druvans Inredning, cirka 600?000 kronor från två identifierade insättare och ytterligare cirka 600?000 kronor från okända insättare. Totalt rör det sig om insättningar­ runt 6 miljoner kronor.

I härvan har målvakter såväl som falska fakturor använts för att föra ut pengar från Sverige.

Förutom de skumma ekonomiska förhållanden kring Newzglobe tycks tidningen också ägna sig åt tveksam journalistik. Inte heller tycks man ha varit nån bra arbetsgivare.

Intressant?
I media om blufföretag och bluffakturor: DN1, 2, SVT1, 2,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

3 Svar på “Nätbedragare och skumma inkassoföretag – Raja Arlevin”

Kommentarer är stängda.