Brand i Nordstan

När man läser den rubriken så tror man ju att det brinner i det kända köpcentrat som ju går under detta namn. Men så är nu inte fallet. Det startade en brand på på Smedjegatan i Västra Nordstan i natt, medan köpcentrat Nordstan ligger i Östra Nordstan. Närmare bestämt i kvarteret väster om Smedjegatan, mellan Ostindiska huset (Stadsmuseet) och Packhusplatsen.

Det handlar alltså om det kvarter där det stora rederiet Broströms hade sitt huvudkontor och flertalet (alla?) av de hus på Norra Hamngatan som GP visar på bilden från branden var delar av Broströms kontor. Om själva fastigheten med branden var det eller inte är oklart, men att vindarna har förbindelse med varandra kan ju faktiskt tyda på det.

Branden ska enligt Brandkåren vara under kontroll och det ska inte vara någon fara för några människor. Inga bostäder finns enligt dem i fastigheten. Eventuellt är branden redan släckt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements