Vad gör det om pengarna kommer från camorran?

Sopor från Neapel eldas upp i Stockholm. Det verkar lite sjukt ärligt sagt och det känns ganska vansinnigt att transportera sopor så lång väg för att eldas upp. Men miljömässigt är det helt klart bättre att soporna transporteras till Sverige på fartyg istället för att slängas på marken runtomkring Neapel och eldas upp på platsen med kraftigt förorenad mark och luft som följd.

En stor del av sophanteringen i Neapel-området hanteras sannolikt av den lokala maffian, camorran. Det verkar osannolikt att camorran skulle betala ett svenskt företag för att ta hand om sopor som de lika gärna kunde dumpa nånstans i Neapels omgivningar. Alltså är det kanske inte så troligt att det är just sopföretag som kontrolleras av camorran som betalar för att elda upp sopor i Sverige. Och om det är camorran, vad gör det om camorrans vinster av sophanteringen minskar genom att de måste betala pengar för att få dem uppeldade i Sverige? Ingenting som jag ser det.

Om det nu är camorran som betalar för att få sopor uppeldade i Sverige så misstänker jag att nåt annat ligger bakom än själva sophanteringen. Kanske fungerar soptransporterna till Sverige som camouflage för drogsmuggling till Sverige. På samma sätt som banantransporter från Sydamerika fungerar på det sättet kan soptransporter göra det.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements