Bra förslag från moderaterna

Moderaternas förslag om a-kassan är ett sätt en bra förändring. Genom att arbetstvånget tas bort kan fler kvalificera sig för arbetslöshetsersättning. Andelen arbetslösa som står utan a-kassa kan därmed förväntas minska.Men även en månadslön på 8 000 – 10 000 kronor, det inkomstkrav moderaterna istället vill ha, kan var ett alltför hårt ställt villkor för att kunna uppbära a-kassa.

Många som idag står utanför a-kassan är ju unga som aldrig haft ett fast jobb och äldre som varit arbetslösa under mycket lång tid. De uppfyller sällan kravet på en månadslön på ungefär 9 000 kronor. Därmed kommer problemen med att många inte får nån a-kassa trots arbetslöshet att i stor utsträckning kvarstå misstänker jag.

Intressant?
Bloggat: Lasse,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

Advertisements
  • Pingback: Nya villkor för a-kassan? « det sociala landskapet()

  • LGHGLAIGHLUKGH

    O en som har 50% sjukersättning eller sk aktivitets ersättning eller som tidigare hette förtidspension. Hur ska han hon få ihop en månads lön på 10 000kr. Helst en som har lägsta ersättning på sina 50% förtidspension.Men som vanligt är det dom sjukaste o fattigaste som ska få lida.Hur länge måste man jobba om man bara kan jobba 50%.

    • Som sag var, så är det ett problem med förslaget.