Oseriöst SMS-låneföretag på Finansinspektionens varningslista

En hemsida vid namn Femhundring.nu lånar ut 500 kronor i form av så kallat SMS-lån. På hemsidan anges inte vilket företag eller vilka personer som står bakom sidan och låneverksamheten. Inte heller har man tillstånd för verksamheten. Eventuellt behöver man inte det utan behöver bara anmäla verksamheten till Finansinspektionen. Det har man inte gjort och Finansinspektionen varnar därför för sidan och deras lån:

På webbsidorna www.femhundring.nu samt www.femhundring.com erbjuder ett okänt företag verksamhet (SMS-lån) som är registreringspliktig enligt lagen (1996:1006) om anmälningsplikt avseende viss finansiell verksamhet.

Finansinspektionen varnar för den verksamhet som bedrivs via webbsidorna eftersom någon anmälan om registrering av verksamhet inte har lämnats till FI.  Verksamheten bedrivs dessutom av okända aktörer.

Samtliga företag med tillstånd finns på www.fi.se under Tillstånd.

Sett ur min synpunkt är SMS-låneverksamhet alltid lurendrejeri och ocker. Med räntor på 30-40% på små lån är det oerhört dyra och oekonomiska lång. Det r ett sätt att skörta upp människor som inte kan få vanliga lån till normala räntor. Dvs fattiga människor. Det är som jag ser det laglig gangsterverksamhet.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements