Först slagsmål, sen skottlossning – familjer i bråk

På natten till onsdagen hamnade ett 30-tal personer i bråk med varandra utanför intensivvårdsavdelningen på Sahlgrenska. Ingen greps för händelsen då de flesta inblandade avlägsnat sig från platsen när polisen kom dit.

På onsdagskvällen brakade det loss igenStrax efter klockan 20 utbröt bråk mellan sex personer  på parkeringen vid mikrobiologen vid Sahlgrenska sjukhuset. Vid slagsmålet användes en rad olika tillhyggen inklusive skjutvapen. En av personerna sköt ett skott in i en bil som enligt uppgift tillhörde de inblandade. Flera skott ska ha avlossats.Polisen påträffade en blodig, liggande man på Toltorpsgatan. Han togs om hand av sjukvårdspersonal och kördes från platsen med ambulans. Även andra inblandade har uppsökt sjukhus. Två ska för närvarande vårdas på Sahlgrenska för skador från slagsmålet.

En bil med skottskador hittades utanför Sahlgrenska akutintag. Dessutom hittade man en pistol och tomhylsor. Sex personer greps på platsen. Senare hämtades ytterligare personer till förhör och sammanlagt har 12 personer hörts. 4 personer har anhållits, två av dem kan knytas till händelserna vid Sahlgrenska medan de två andra är anhållna för vapenbrott (saknar samband med Sahlgrenskahändelserna, trots att bilen som vapnen hittades i stoppades vid Sahlgrenska).

Sannolikt hänger väl båda våldshändelserna ihop och polisen uppger i GP att det handlar om en konflikt mellan två grupperingar:

– Ja, detta är riktat. Det är en konflikt mellan grupperingar, säger Björ Blixter utan att vilja gå in närmare på vilka grupperingar det rör sig om.

[…]

Enligt Blixter går det inte att utesluta att händelsen har samband med det bråk som ägde rum natten till onsdagen mellan två olika familjer på Sahlgrenska.

Enligt vissa uppgifter ska det röra sig om tre olika familjer som bråkar. Om det är dessa familjer har en av dem kopplingar till Mölndal, två till Biskopsgården och Brämaregården, men familjemedlemmar bor utspridda i hela Göteborg. De familjer som utpekas ska enligt uppgift ha varit inblandade i våldsamheter och bråk i Mölndal vid tidigare tillfällen.

Vid halv tretiden sköts också en man i Backa. Han skottskadades. De som sköt ska ha färdats på en motorcykel. Det är inte troligt att händelsen är kopplad till bråket vid Sahlgrenska. Polisen hävdar att så inte är fallet och med tanke på att ingen av de familjer som bråkar tycks ha anknytning till backa så har väl polisen antagligen rätt.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements

12 Replies to “Först slagsmål, sen skottlossning – familjer i bråk”

 1. Jag kan inte förstå vad Sverige har kommit till, hur får dom här personerna tag i skjut vapen är det inte olagligt att ha vapen utan Vapenlicens i Sverige i dagens läge.  

 2. Jo det är olagligt att inneha vapen utan licens. Sen förstår jag inte riktigt vad du menar. Sverige har färre mord nuförtiden än vad landet hade för 20 år sen eller för 40 år sen. Och den totala brottsligheten har minskat i över 10 år.

  1. ”Under 2000-talet har antalet dömda för brott i samtliga kategorier legat mellan 110 000 och 130 000, vilket är en minskning sedan 1970-talet då antalet dömda för brott låg omkring 300 000 per år trots att befolkningen var mindre.[1] Antalet anmälda brott under 2000-talet låg årligen mellan 1,2 och 1,4 miljoner för samtliga brottskategorier, vilket i antal nästan är en tiodubbling sedan 1950-talet.”En tiodubbling sedan 1950-talet. Jag undrar om antalet mord också har ökat?

   1. Ökningen av brottsligheten i Sverige skedde mellan 1950 och 1975. Sen låg den konstant till 1990-talet då den började minska och det har den sen fortsatt göra. Utvecklingen är ungefär likadan i hela västvärlden.

    1. Men om du tittar på texten som jag har citerat så nämns 2000-talet och att det har tiodubblats sedan 1950-talet  Du nämner 1990-talet. Var får du dina siffror ifrån? 

     1. BRÅ och ett antal böcker jag har om brott. Det intressanta är att ingen ökning egentligen har skett efter mitten på 1970-talet.

      Om minskningen startade på 1990-talet eller i början av 2000-talet är inte så viktigt.

 3. Så då tycker du att bara för att brottsligheten har minskat att man inte ska försöka att få bort vapen från stadens gator.

Kommentarer är stängda.