Det skjuts i Eskilstuna

Tre dagar i rad har det varit skottlossningar i Eskilstuna. Vid två tillfällen har personer skadats. Personer som i vissa fall är kända av polisen sen tidigare och som i vissa fall anses tillhöra kriminella gäng. Det är uppenbart att det hela handlar om uppgörelser bland organiserat kriminella, men samtidigt verkar det inte som om man är ute efter att mörda varandra utan mer för att markera. Det faktum att en skjuten är träffad i bröstet talar dock mot det. Kanske är det så att de som skjuter helt enkelt usla skyttar. Eller så är det svårt att träffa helt enkelt.

Polisen vill inte utesluta ett samband mellan skottlossningarna men säger inte mycket mer och ska ha nämnt att det kan handla om narkotika. Det är lite klent. Det är som jag ser det uppenbart att de olika skjutincidenterna hör samman och svgat av polisen att inte ge nån information. Vanligt folk riskerar ju att hamna i vägen för skjutningarna och har rätt att få veta vad som pågår.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

PS. 13:53 Polisen har kommit med mer information på en presskonferens idag. Polisen berättade på den att de som skjuter mot varandra tillhör ett och samma kriminella nätverk. Ett löst sammansatt nätverk inom vilket det har uppstått konflikter.

Advertisements