Paybackadvokat – Sven-Eric Ohlsson?

Tidningen Payback uppger att man har sex advokater som man gjort avtal med för att de är bra på att försvara bikerkulturen och bikerintressen. Av de sex advokaterna är fyra namngivna, men två skånska advokater är inte namngivna utan är anonyma. De namngivna är Mats Olausson från Kungsbacka, numera åtalad för ekonomiska brott och inte längre advokat, Lars Lundgren från Borås som inte heller är advokat längre och dessutom har varit anställd av Mats Olausson, Anders Lindstrand från Göteborg och Michael Gajditza (inte heller advokat, sannolikt aldrig varit) från Västerås. Alla är de förstås jurister även om de inte är advokater (medlemmar i Advokatsamfundet).

Vilka de två skånska advokaterna skulle vara är alltså inte känt. En advokat som ofta försvarat Hells Angels i likhet med ovanstående tre namngivna advokater och före detta advokater (Gajditza undantagen) är Sven-Eric Ohlsson. En annan är Sven Jernryd. Däremot finns det ingenting i dgaläget som en antyder att dessa två skulle vara de två skånska advokaterna som Payback anger att man har samarbete med.

Det tycks vara vanligt att de advokater och jurister som Payback anser att de har avtal med är sådan som begått brott eller har utfört handlingar som är på gränsen till brott. Lars Lundgren och Michael Gajditza har dömts för brott och Mats Olausson är åtalad för brott. Samma tycks gälla de som ofta försvarar tungt kriminella. Sven-Eric Ohlssonför sin del har misstänkts för brott:

Advokat Sven-Eric Ohlsson i Malmö, känd bland annat som framgångsrik försvarare åt flera Hells Angels-medlemmar, förordnades som 37-åringens företrädare. Den 9 oktober i fjor häktades 37-åringen. Samma dag kontaktade Ohlsson enligt utredningen 37-åringens bror för att be honom flytta en väska. Den förvarades av 37-åringens flickvän.

I väskan fanns nära 40 000 i kontanter och flera olika nycklar – bland annat till 37-åringens bostäder i Spanien och till ett bankfack där det förvarades över 300 000 kronor. Polisen gjorde razzia i flickvännens lägenhet tre dagar senare, den 12 oktober, men hittade bara 37-åringens pass.

Där hade saken kunnat stanna om det inte varit för nästa slump – flickvännen berättade att passet hade ”Jimmy” glömt när han var och hämtade väskan – en väska polisen alltså inte kände till. Då började polisen leta.

Hur väskan slutligen hittades vill inte utredarna berätta. Då fanns inga kontanter i den, bara nycklarna. Utredningen ledde vidare till att polisen beslagtog pengarna i bankfacket och även hittade ett källarförråd i Landskrona där mer knark förvarades.

Sven-Eric Ohlsson har bland annat försvarat Hells Angels tidigare Sverigepresident Thomas Möller. I samband med detta har han anklagat svenska myndigheter för att ägna sig åt ren och skär personförföljelse. Ohlsson figurerar även i samband med många andra grova brott. Bland annat var han försvarare åt en av de åtalade i den så kallade gubbligan. Han var (är?) också försvarare för en av de åtalade för kioskmordet i Persborg. Dessutom försvarare av bandidosledaren Tinndahn när denne var åtalad för grovt häleri och olovligt brukande.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements