Fakturablufföretag i farten – EBS Media och Scandinavian Sales Group

Det senaste i fakturabluffbranschen tycks vara volym. Det är i alla fall vad två företag vid namn EBS Media och Scandinavian Sales Group sägs ägna sig åt. Man skickar ut stora mängder fakturor i hopp om att en del av dem kommer at betalas. De två företagen verkar dock inte ha samband med varandra. Upplägget skiljer sig en del från det mer aggressiva upplägg som fanns hos blufföretaget Företagslansering i Sverige AB. Men verksamheten är inte ny utan tycks ha pågått ett bra tag.

EBS Media heter dock inte ens EBS Media AB som det uppges på fakturorna och den tjänst man hävdar att man säljer, Svenska Företagsregistret (svenskaforetagsregistret.se) existerar inte. Organisationsnumret som anges på fakturorna tillhör ett företag som heter Gabriel Friman Enterprise AB. Något företag med namnet EBS Media existerar inte. Adressen på Frejgatan 13 i Stockholm som uppges på fakturan är adressen till Gabriel Friman Enterprise AB. I styrelsen för företaget sitter Stefan Damian Mihaileanu Tapia och Nasrow Zangana. De är båd också verksamma i företaget IMinistrals Org I Sverige AB.

På samma adress som Gabriel Friman Enterprise finns även företaget Eco Kläder & Livsstil In Sweden AB som egentligen dock heter Nordic Golden Health AB och är satt i likvidation. I styrelsen för bolaget återfanns tidigare Mihaileanu Tapia och Zangana.

Scandinavian Sales Group AB är ett bolag i Borås med Marcus Blomqvist och Andrea Alice Maria Blomqvist i styrelsen. En styrelsemedlem i företaget har åtalats för åtta fall av bedrägeri:

En styrelseledamot i Scandinavian Sales Group AB åtalas i Borås Tingsrätt för bedrägerier i åtta fall. Styrelseledamoten  har annonserat ut olika märkesvaror på internet och sedan lyckats få målsägarna att betala in pengar för varorna.
Fem av målsägarna har fått oäkta varor medan de andra tre inte erhållit några varor alls.

Om det rör sig om någon av de personer som på allabolag.se uppges sitta i styrelsen för Scandinavian Sales Group AB och som nämns ovan vet jag inte. Det kan ju röra sig om nån tidigare styrelseledamot också. Även Marcus Blomqvist andra företag, MB Marketing, återfinns på varningslistorna för blufföretag. Detta företag använder sig också av namnen Sökmotorbyrån Sverige,  Skandinavisk Webb Optimering, Svensk Webb Optimering, Nordisk Web Positionering, Web Advertising i Borås  samt Webbregistrering Sverige och ofta anges Fredrik Blomqvist som referens. (Marcus B. heter Marcus Fredrik Blomqvist).

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements