Ingen plattform åt rasister

Så kan man kommentera att Omar Mustafa lämnat socialdemokraternas styrelse. Dvs om man tror att han är rasist. Det verkar han nu inte var på något sätt. Däremot har han som ordförande i Islamiska Förbundet gett utrymme åt rasister, antisemiter. Han har gett en plattform för rasister att tala från och har kritiserats för det. Kritiken är rimlig. Rasister ska inte ges nån plattform. En annan person som gjort exakt samma sak som Omar Mustafa är moderaten Abdirisak Waberi. Han har dessutom uttryckt en rad kvinnofientliga och reaktionära uppfattningar. Han är riksdagsman och har av moderaterna getts en plattform att tala från. Det är naturligtvis lika fel som att Omar Mustafa gav en plattform åt antisemiter. Jag har sett mycket lite kritik av moderaterna och Waberi för detta.

Några som egentligen inte fått nån kritik alls. I alla fall inte i borgerlig media är de personer som gett en plattform för islamofober. Det handlar om Stina Lundberg Dabrowski, redaktörerna för debattsidor och nyhetssidor på de stora svenska tidningarna med flera. Människor som tillåter att rasister får ta utrymme, människor bjuder in rasister till möten, debatter och liknande, människor som upplåter tidningsutrymme till rasister. Det handlar om människor som gör exakt samma sak som Omar Mustafa. Det borde de inte göra och de borde ha rejäl och omfattande kritik för att de gör så.

Intressant?
Bloggat: Röda Malmö, Bjereld,
Borgarmedia: AB1, 2, SVD1, 2, 3,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements

3 Replies to “Ingen plattform åt rasister”

  1. Bra av (S) att markera att i Sverige är inga medeltida muslimska värderingar välkomna utan här gäller svenska värderingar om allas lika rättigheter. Nu måste andra partier rensa ut alla sina islamister med. Inga islamister i våran riksdag!

    1. Omar Mustafa har nu inga medeltida muslimska värderingar. Inte vad jag känner till och inte vad nån annan känner till heller. Det är mycket få muslimer som har det, inte heller de flesta fundamentalister. Dessutom är det knappast nån skillnad på muslimska fundamentalister och kristna fundamentalister som förnekar evolutionen och vetenskapen. Det är ju när jag tänker efter ännu värre än att vara medeltida faktiskt.

Kommentarer är stängda.