Mille Markovic och Michael Badelt

Mille Markovic är två vänner som båda varit ägare till porrklubben Club Privé i Stockholm. Michael Badelt är ägare idag. Markovic innan dess och en före detta polis däremellan. Ljubomir Pilipovic. Markovic är en tidigare boxare och Badelt en tidigare ishockeyspelare. Alla de tre nämnda är dömda för olika brott, Badelt såväl som Markovic har ett välkänt brottsligt förflutet. Markovic är dock mest känd för att hävda att han har bilder på kungen ihop med lättklädda damer. Något som han inte kunnat leda i bevis. Han har inte kunnat visa upp några som helst bilder på kungen ihop med lättklädda damer.

Markovic är dömd ett antal gånger för olika brott. Till villkorlig dom år 1994 för olovligt innehav av alkoholdrycker samt försäljning av alkoholdrycker. I juni 1995 till fängelse i ett år för förberedelse till utpressning samt grov skadegörelse och 2008 dömdes han till drygt två års fängelse för bland annat grovt skattebrott, grovt bokföringsbrott, grovt vapenbrott, narkotikabrott och häleri. I slutet av 2009 dömdes han igen, för två fall av olaga hot, ofredande och narkotikabrott. Fängelse i nio månader blev det då.

Han har också i likhet med många andra som sysslar med brottslig verksamhet uppburit sjukersättning samtidigt som han haft andra inkomster:

Sedan juli 2002 har Mille Markovic fått ut pengar från Försäkringskassan. I en stämningsansökan som har skickats till Stockholms tingsrätt hävdar Försäkringskassan att Mille Markovic i själva verket har jobbat under delar av den här perioden och inte alls varit sjuk.

Bland annat ska Mille Markovic själv erkänt i en rättsprocess att han bott och arbetat i Spanien mellan åren 2001 och 2007.

Försäkringskassan pekar också på att han har erkänt att han 2007 blev anlitad som uppdragsgivare mot en ersättning på tio procent av vinsten i bolagen Slix Recreation AB samt Slix Recreation KB. Bolagen driver porrklubbarna Club Lady och Club Privé i Stockholm.

Inkomsterna från uppdragen i bolagen betalades ut till ett bankkonto i Nederländerna.

Brottslingar ser ofta till att de uppbär sjukersättning  för att polisen inte ska kunna beslagta egendom de äger på grund av att de sannolikt är införskaffade med olagligt förtjänade pengar. Genom att ha en legal inkomst så kan de hävda att de köpt bilen eller vad det nu är för lagligt intjänade pengar och inte för pengar från brottslig verksamhet.

Även den före detta polisen Ljubomir Pilipovic är dömd för olika brott:

Även polismannen Ljubomir Pilipovic är känd från medierna som ”polismannen som bytte sida” och dömdes till fängelse i tre år för grovt bokföringsbrott och grovt skattebrott i en ”porrklubbshärva”.

Mille Markovic berättar att han hjälpte polisen att köpa ett bolag av en av sina affärsbekanta. Bolaget hette Slix Recreation Aktiebolag och drev strippklubbarna Club Lady och Club Privé i Stockholm.

Polismannen Ljubomir Pilipovic berättade för Markovic att de behövde bolaget för att närma sig brottslingarna. Ljubomir Pilipovic slutade dock vid polisen efter 18-års anställning och drev vidare porrklubben.

[…]

Enligt Markovic ska polismannen Ljubomir Pilipovic ha fått i uppdrag från Rikskrim att ”infiltrera sig hos mig som under-cover-agent med falska erbjudande att engagera mig som deras medarbetare för att kämpa mot grov brottslighet i Sverige och Europa.”

Porrkungen beskriver deras första möte: polismannen presenterade sig som Patrik och pratade mycket om hur juggemaffian ligger bakom många mord, narkotikaförsäljning, grova utpressningar och kidnappningar.

Efter ett år avslöjade polismannen att han inte var svensk utan serb och berättade att han hette Dragan. Han förklarade för Markovic att han och hans familj var i fara och ordnade hemliga identiteter till dem.

Under den här perioden och en lång tid framöver fick Markovic information från polismannen. Han berättar bland annat om ett tillfälle då Rikskrim hade arrangerat ett möte på McDonald’s med en person från häktet som skulle ge dem information om en stor internationell trafficking-liga.

Mille Markovics bror, Alexandar Markovic, har utpekats för att ha varit den tidigare porrkungen Carl Serungs högra hand, i ledningen för sexklubbarna Studio Anna och Tusen och en Natt. Efter polisens razzia på de klubbarna dömdes han och två andra personer, sannolikt bulvaner för Carl Serung. En av dessa var Carl Serungs dåvarande flickvän Gabrielle (Gabrielle Lewinowitz). Cabaret Royals huvudägare efter Serung var dennes vän Tony Thorman. Tony Thorman tycks fortfarande vara aktiv i en rad företag. En av hans samarbetspartners, eller möjligen planerade samarbetspartners var Camilla Henemark som pekat ut sig själv som älskarinna till kungen. Även Mille Markovic nämns ofta som partner till Serung och Thorman:

Uppgiftslämnaren i Deanne Rauschers bok ”Den motvillige monarken” har under lång tid drivit olika mer eller mindre seriösa klubbar i Stockholm, och anställde år 2005 den polischef som då var ansvarig för länskriminalens informatörsverksamhet som direktör på sina sexklubbar. Under ett år jobbade därmed denne polischef parallellt som sexklubbsdirektör och polis, med ansvar för hela länskriminalens informatörsverksamhet.

I slutet av 1990-talet deklarerade även den kvinnliga huvudkällan i Deanne Rauschers bok, den socialdemokratiska profilen och förstamajtalaren Camilla Henemark, i Aftonbladet att hon skulle starta sexklubb på Cabaret Royal i Stockholm tillsammans med Tony Thorman. Både Tony Thorman och Deanne Rauschers manliga huvudkälla i kungaboken har en bakgrund som medarbetare till den tidigare svenske porrkungen Carl Serung.

Pilipovics tidigare flickvän var också delägare i bolagen bakom porrklubbarna. Hon gifte sig senare med en bror till en känd person i Brödraskapet Wolfpack. Den känder personen är Pasi Kopra som är en av de livstidsdömda i Sverige. 2009 pekades han ut av Expressen med flera tidningar som president i Brödraskapet Wolfpack.

Michael Badelt var den som köpte porrklubbsverksamheten från Pilipovic och han är alltså en gammal och nära vän med Mille Markovic. Även Badelt är välkänd från brottsliga sammanhang:

Efter spel i Rögle, Hammarby och tyska ligan hoppade Micke som tjugotreåring av hockeyn helt. Anledningen var att han några år tidigare börjat följa med kamrater på torpeduppdrag, där de med våld drev in pengar när normala samhällssystem gått bet.

– Jag tjänade pengar på uppdragen, samtidigt som det var en spänning i det hela. Spänningen låg inte bara i att banka på någon utan jag såg även en möjlighet att utveckla hela verksamheten. Den här huliganmentaliteten med våld, gap och skrik var värdelös. Jag började läsa lagboken och förfina verksamheten.

[…]

Mickes brottslighet tog fart redan under tiden han spelade i Hammarby hockey. Träningar på dagtid varvades med kriminalitet på kvällstid.

– Jag tjänade snabba pengar, allt var så lätt, 100 000 kronor på ett kick. Efter ett tag började jag märka att mina kamrater var riktiga chickens. Det är så förljuget alltihop, alla spelar tuffa. Det är så många i dagens läge som kan följa med ett gäng och banka på någon för att få respekt. Jag gjorde det för att tjäna pengar. Respekt är något du får för att du jobbar och bidrar med något. Den som jobbar hårt mellan 07 och 16 är den som är värd respekt.

Int heller verkar det som om Badelt upphört med tveksamma aktiviteter även om han kanske gör det på ett sätt som innebär att det inte handlar om brott:

– Om du söker upp människor är det olaglig inkassoverksamhet och då kan man bli stoppad av polisen. Men jag har alltid lyckats kringgå det där, så dom gjorde om lagen så att man skulle vara tvungen att ha ett finansbolag och senare inkassoföretag. Det kan också gå till så att advokaten jag jobbar med föreslår den skuldsatte förlikning och då följer jag med och presenterar mig och säger att jag också vill vara med och prata ekonomi. Då är jag för dagen anställd av advokaten och då är min roll inte olaglig.

[…]

– Hur mycket tjänar du på Club Privé? – Jag tjänar otroligt bra. Tror att jag tog ut en aktieutdelning på närmare 10 miljoner kronor förra året.

Summan rimmar väl med mina egna uppgifter som jag tagit fram och som visar på en aktieutdelning på 6 miljoner kronor 2010. Micke saknar inte attribut som visar på ekonomisk framgång. Han äger flera lyxbilar, en nyinköpt båt och han bär en halskedja runt halsen som skulle mätta en medelstor by.

– Hur stor del av dina inkomster kommer från Club Prive respektive andra branscher?

– Jag tjänar väldigt mycket pengar på ekonomisk rådgivning och inkasso, men den största delen av mina inkomster kommer från Club Privé.

Porrklubbsverksamhet tycks onekligen vara lönsamt. Om nu alla pengarna verkligen kommer från själva porrklubsverksamheten.

Intressant?
Borgarmedia: DN, SVD, SR, AB,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Advertisements

4 Replies to “Mille Markovic och Michael Badelt”

Kommentarer är stängda.