Arvid Svensson

AB Arvid Svensson har sitt ursprung i ett tunnplåtslageri som grundades 1883 i Grythyttan av Johan-Emil Söderberg Svensson. Så småningom flyytade företaget till Västerås och blev aktiebolag under Arvid Svenssons ledning. Arvid Svensson var son till Johan Emil Söderberg Svensson. Idag ägs AB Arvid Svensson och systerbolaget Arvid Svensson Invest AB av kusinerna Fredrik Svensson och Rikard Svensson, barnbarn till Arvid Svensson. Av någon anledning har dessa två idag skyddad identitet. AB Arvid Svensson är moderbolag i en koncern med fastighetsbolag, lås och larm- samt verkstadsföretag. Huvudsakligen är det dock ett fastighetsföretag.

Familjen Svensson är direkt eller via bolag delägare i finansföretaget Case Asset Management som för övrigt har Bo Pettersson, Stefan Edberg, Henrik Strömbom, Volati, Sandahlsbolagen AB och Stefan Persson (HM) som delägare. I styrelsen sitter Leif Zetterberg, Stefan Edberg, Björn Fernström och Måns Palmstierna (VD). Vidare äger man aktier i teknik- och IT-företaget Novotek och reklamföretaget A-Com AB. Tidigare var man också storägare i rederiet Broströms som idag är en del av den jättelika Mærsk-koncernen och i företaget Ekstranda tillsammans med bl.a. Stefan Bengtsson och Jan Bengtsson, arvtagare i HM-familjen Persson, och PG Nilsson. Måhända finns grunden till den skyddade identiteten här. Företaget och bröderna Bangtsson har ju haft en koppling till en del brottsliga affärer, om än kanske inte som brottslingar utan snarare som offer.

Dessutom är man delägare i flera större fastighetsföretag. I Balder är familjen Svensson minoritetsägare medan man i Klövern har en dominerande position tillsammans med Corem Property Group. Erik Selin är huvudägare i Balder och i Klövern är Rutger Arnhult via Corem Property Group och egna aktier huvudägare.

Fredrik Svensson sitter i styrelsen för de två familjebolagen tillsammans med Rikard Svensson och Lars-Åke Nilsson. Dessutom sitter Fredrik Svensson i styrelserna för Klövern AB, Novotek AB och Balder AB och Rikard Svensson i styrelsen för A-Com.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Tags: , , , , , , , , , , , ,

Powered by Qumana

Advertisements