Fastighetsägare och fastighetshajar

Del 1 av 5 i serien Fastighetshajar

Fastighetshajar

Om Sverige fastighetsspekulanter och fastighetsägare ur ett historiskt perspektiv har jag skrivit en mängd inlägg. I samband med det har jag också beskrivit några nutida fastighetsspekulanter och fastighetshajar som Erik Selin, Newsec, Centerplan och von Osten-Sacken samt Acta.

Det finns många fler än de nämnda som gjort sig en hacka på bostadsbristen och fastighetsspekulation. Dels gamla fastighetsägarfamiljer som Wallenstam, Ernst Rosén, bröderna John Mattson och Einar Mattssons ättlingar såväl som senare tiders kända spekulanter som exempelvis Sten Mörtstedt, dels nutida fastighetshajar, spekulanter och investerare som familjerna Svensson (AB Arvid Svensson), Claesson i Kalmar (CA Fastigheter), företag som Henry Ståhl i Norrköping, Olov Lindgren Byggnadsfirma, Anders Bodin Förvaltning, fastighetshajar och byggare som Lennart Ericsson, Leif Wåhlin, Erna Möller med syskon, Thomas Hopkins ihop med Gösta Welandson, Sven-Olof Johansson, Johan Thorell och Rutger Arnhult med flera. Om dem ska jag skrive en serie inlägg nu.

Intressant?
Mer: FS, Lars Bäck, VA, FT, DPS,
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , Erna Möller, , , , , , , , , , , , ,

Series NavigationArvid Svensson >>
Advertisements