Robert Weil – Proventus

En gång i tiden tillhörde Robert Weil storspelarna på börsen. Numera är han en mindre betydande kapitalist och finansmagnat. Basen för hans verksamhet är investmentbolaget Proventus. Proventus är idag ett riskkapitalbolag med verksamhet inom private equity och finansverksamhet.

Direktinvesteringarna är Artek, ett finska möbelföretag baserat på arvet efter arkitekten Alvar Aalto, leksaksföretaget Brio, vindkraftföretaget PWP som man äger tillsammans med Wallenbergarnas Foundation Asset Management (FAM) och Folksam och slutligen också det brittiska möbelföretaget Tom Dixon.

Vidare har man ett antal strukturfonder som tillhandahåller lån till olika företag.

Dessutom har Proventus initierat en rad verksamheter med inriktning på kulturverksamhet. Judiska Teatern, Magasin 3 konsthall, Berättarministeriet och Kultur utan gränser är sådant som Proventus äger och engagerat sig i.

I styrelsen för Proventus sitter Robert Weil, Daniel Sachs från finansdynastin Sachs, Mikael Kamras och Robert Ohlsson. Daniel Sachs är VD. Totalt finns omkring 450 anställda i koncernen. Daniel Sachs syster Fanny Sachs är gift med Marcus Wallenberg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements