Inte troligt med laglig cannabis i Danmark

CannabisSvenska medier älskar att spekulera kring en legalisering av cannabis i Danmark. Men av flera skäl är det inte troligt att det kommer att ske. Definitivt inte inom en snar framtid i alla fall. Det viktigaste skälet är nog att EU:s regelverk inte skulle tillåta en legalisering. Andra skäl är att en majoritet i danska folketinget (parlamentet) säger nej. Det spelar i det läget ingen roll att styret i Köpenhamn är för en legalisering. Det kommer ändå inte att ske.

Det finns ett par länder i världen där cannabisbruk inte är förbjudet (Kambodja, Nordkorea), några där medicinskt bruk är lagligt (bland annat delar av USA och hela Kanada), ett antal länder där bruket i praktiken är avkriminaliserat i olika grad (exempelvis Portugal och Nederländerna) och ett land där legalisering och statlig försäljning beslutats i parlamentet, men ännu ej genomförts, Uruguay.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements