Veritas Tankers

Del 6 av 12 i serien Donsö

Donsörederi som startades 1983 med verksamhet inom bunkerservice för olja. Idag är rederiet större och äger tre oljetankers som främst transporterar olja och oljeprodukter på spotmarknaden, dvs utan fasta transportkontrakt med nåt oljeföretag eller annat liknande bolag.

Det svenska driftbolaget i koncernen heter Rederi AB Veritas Tankers medan moderbolaget heter V.T. Maritime Shipping AB. Totalt finns cirka 70 anställda i koncernen som förutom de två nämna bolagen också består av Zippora Shipping AB.

Ägare av bolaget är familjen Johnsson, närmare bestämt syskonen Anders Johnsson, Ove Johnsson och Inga-Lena Sörensson. I styrelsen för företaget sitter också föräldrarna Bengt Olof Johnsson och Anna-Stina Johnsson. Familjen Johnsson äger också Rederi AB Vänertank.

Veritas fartyg är idag svensk-flaggade men bolaget har närt planer på att flagga ut dem till nåt internationeltl register. I alla fall enligt ett yttrande, ett remissvar, som getts till regeringen i avsikt att trycka på för att Sverige ska inrätta ett internationellt skeppssregister och ändrade skatteregler. Nån utflaggning har dock inte blivit av torts attd et gått två år sen remissvaret.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om 

Series Navigation<< Swedia ShippingEktank >>
Advertisements