Mobiltäckning sämre än vad bolagen uppger

MobiltelefonimastI Ny Teknik finns en artikel om att mobiltäckningen är sämre än vad bolagen uppger. Främst handlar det om sämre hastighet än bolagen uppger och därmed sämre möjligheter att spela strömmande spel och se på strömmad film. Så är det även i stan där det knappast borde vara så. Men det är värre ändå.

Där min sommarstuga finns fungerar inte mobiltelefonerna i ett stort område. 3G fungerar inte alls i ett ännu större område. På alla operatörers mobiltäckningskartor finns det maxhastighet eller nästan full hastighet och 3G där min sommarstuga ligger. Verkligheten är en annan. Mobiltelefonerna fungerar inte. Eller mycket begränsat, på enskilda fläckar och då inte med 3G.

Mobiltelefonibolagen ljuger. Om täckning och säkert om annat också.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

Advertisements