Nyval? Majoritet åt något håll?

Göran Greider pläderar för nyval i ETC. Det är bättre med majoritet åt något håll hävdar. Problemet är väl att inte ens nyval kommer att resultera i det. Förmodligen inte ens en större vänster eftersom så många människor med vänsteråsikter, socialister, slänger bort sin röst på borgerliga alternativ som Feministiskt Initiativ och Miljöpartiet.

Under tiden får SD en massa gratisreklam i medierna. Men, mediernas analys är grund. Det är inte bara SD som eventuellt fäller regeringen, utan det är lika mycket Folkpartiet som gör gemensam sak med rasisterna trots deras prat om att de är antirasister. Det är lika mycket Centerpartiet men i det fallet fallet är det inte lika förvånande. I det partiet har alltid funnits en brun tradition. Det är Kristdemokraterna som fäller regeringen, både förvånande och inte så förvånande. Kristna är ofta antirasister, men det gäller inte alltid dem som backar upp KD. Dessutom har KD och SD många gemensamma värdekonservativa drag, Att moderaterna medverkar till att fälla regeringen är förstås inte ett dugg förvånande.

I detta läge, fem partier fäller regeringen, så fokuserar media på SD. Dumt, men inte förvånande. Media och obildade journalister har aldrig begripit hur rasism bekämpas. Det görs inte genom ”fiffiga genomtänkta” liberala analyser, utan genom isolering, bojkott och kamp. Det görs inte genom delar av kulturelitens ”vita förstår inte”-attityd. Det görs genom solidaritet och genom att kämpa mot förtryck och rasism, för lika rättigheter och skyldigheter för alla oavsett om de som kämpar ihop har olika politiska åsikter, olika hudfärg, olika sexuell läggning och olika kön etc.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

2 Svar på “Nyval? Majoritet åt något håll?”

  1. Ett nyval skulle resultera i att två eller kanske till och med tre av de borgerliga småpartierna åker ur riksdagen och m (utan partiledare) reduceras till det rikemansparti de egentligen är. Mitt framför näsan på folket har de gjort gemensam sak med sd om att fälla regeringen, samma sd som de inte skulle ge något inflytande. Kan man svika sina löften mer än så? Den blå fernissan var tunn på borgarna, och de framstår nu i all sin bajsbruna äcklighet. Vad gör folket när de inser att de låtit sig hunsas av dessa i 8 år? Jag är förvånad att vi inte ser kravaller redan. Möjligen kan sd gå fram ytterligare i ett nyval men jag betvivlar det, med en paritledare på hispan, och även om så vore spelar det ingen roll om s+v+mp har majoritet.

Kommentarer är stängda.