Flera av Sveriges mest eftersökta har koppling till ett och samma mord

Expressen har gjort en lista över ”Sveriges mest jagade brottslingar”. Det är naturligtvis en i grunden subjektiv lista och det handlar i de flesta fall om mord eller grova rån som begåtts för ganska länge, där de misstänkta brottslingarna är kända och dessutom internationellt efterlysta. På listan finns 10 personer varav en känd nazist.

Två personer på listan är kopplade till samma mord. Nämligen mordet på Ratko Djokic år 2003. Djokic kallas ofta för ”Gudfadern” eller ”Cigarettkungen” i media. Det är öknamn påhittade i nutid och som med alla sannolikhet inte användes när Djokic levde.

De två misstänkta mördarna heter Slavko Milosevic och Vladan Nikcevic. Den sistnämnde har genom tiderna dock använt en rad alias, exempelvis Boris Peterlekovac och Goran Stefanovic. Även Nenad Misovic och Zarko Stankovic har varit misstänkta för modet på Ratko Djokic. Milosevic och Nikcevic är båda häktade i sin frånvaro.

Ratko Djokic var en betydelsfull man i den undre världen i Sverige och har har nämnts i många sammanhang. I flera av mina inlägg om andra brott, brottslingar, fifflare eller skumma affärsmän finns han omnämnd på ett eller annat sätt. Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , ,

Advertisements