Högsta kapitalinkomsterna i Sverige 2015

När det gäller kapitalinkomster, räntor, aktieutdelning och sådant så är situationen en helt annan än när det gäller inkomst av tjänst, dvs lön. Medan de högsta lönerna innehas av cheferna för finansfamiljernas företag så är det kapitalägarna, finansfamiljerna, kapitalisterna eller vad vi nu vill kalla dem som dominerar. Sebastian Knutsson från spelföretaget King finns på båda listorna.

Högsta kapitalinkomsterna 2014

Namn Företag Inkomst av kapital, mijoner
Markus ”Notch” Persson Minecraft (sålt) 945
Stefan Persson HM 904
Liselott Tham HM 558
Fredrik Lundberg Lundbergföretagen 472
Jan Ståhlberg (utvandrat) EQT 412
Mats Bergryd Nordic Consumer Health 297
Rikard Lindström VD Kalinda mm 228
Bicky Chakraborty Hotellimperium 188
Anders Lönner Karo Bio 173
Sebastian Knutsson King Mobile 171

Wallenberggruppen dominerar inte som på lönelistan då flertalet företag ägs via stiftelser och därmed så kommer inkomsterna av aktieutdelningar etc inte de enskilda familjemedlemmarna till del. Det samma gäller många andra finansfamiljer som exempelvis Kamprad, Söderberg och Mærsk Mc-Kinney Uggla.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements

One Reply to “Högsta kapitalinkomsterna i Sverige 2015”

Kommentarer inaktiverade.