Häktade för skjutning i Herrljunga också misstänkta för mord i Limmared

I mitten av augusti sköts en ung man, Mohammed Kitta, ihjäl i sin lägenhet i Limmared i Tranemo kommun söder om Borås. Dagen efter sköts en annan ung man, Kastriot (Kalle) Spahijaj, ner på öppen gata i Herrljunga men det var ingen livshotande skada. Strax efter det greps två män som misstänkta för dådet i samband med att de kört av vägen.

De två gripna männen häktades senare som misstänkt för skjutningen i Herrljunga och har senare också blivit misstänkta för mordet i Limmared.

De två häktade männen är 33 och 38 år gamla. 33-åringen, sannolikt Ilber Iseni, bor i Boråsområdet och har flera avsnitt i belastningsregistret. 2016 släpptes han villkorligt efter att ha dömts till sex års fängelse för grovt rån, med mera. Förra året åtalades han även för ett mycket uppmärksammat våldsdåd i Borås. Han fälldes av tingsrätten, men friades i hovrätten.

38-åringen som troligen heter Sonny Johansson är skriven i en kommun norr om Göteborg och dömdes 2007 till tio års fängelse för ett brutalt mord i Göteborg. Han skulle tillsammans med en kumpan råna en man, sparkade och hoppade på offret och högg honom med kniv. Han var vid tiden för mordet i Göteborgs skriven på en adress i Skara.

Senare har ytterligare en man i 35-årsåldern gripits som misstänkt för inblandning i mordet i Limmared. Han är hemmahörande i Tranemo kommun. En kvinna har också varit hörd som misstänkt i målet. Hon släpptes dock fri efter förhöret.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , ,

Advertisements