Moderaterna i Göteborg vill öka brottsligheten

Moderaterna i Göteborg har lagt ett förslag om att öka brottsligheten i Göteborg. Men de kallar förslaget tiggeriförbud.

Tiggeriförbud innebär, som alla insatta vet och vilket all forskning också visar, att tiggeriet inte försvinner. Det bara förändras. Familjer, kvinnor och barn ersätts som tiggare av unga män. När huvuddelen av tiggarna är unga män får det också en annan konsekvens. Brottsligheten ökar eftersom unga män är de som begår brott, oavsett befolkningsgrupp, religion, etnicitet etc.

Ett förslag om tiggeriförbud är med andra ord ett förslag om ökad brottslighet. Moderaterna i Göteborg föreslår alltså brottslighet.

I övrigt är det bara att hålla med Ulrika Falk från Räddningsmissionen när hon säger:

Ulrika Falk ser utspelet som populistiskt.

– Att kriminalisera utsatta människor är bara ett sätt att gömma undan fattigdomen så folk slipper se den. Ett förbud leder inte till en bättre social situation för de mest utsatta, säger hon.

Att människor ska kunna vädja om hjälp anser Ulrika Falk är en mänsklig rättighet.

– Människor i nöd måste kunna vädja om hjälp. Den romska minoriteten har levt i extrem fattigdom i generationer och fattigdomsbekämpning tar lång tid, säger Ulrika Falk.

I sitt arbete för utsatta EU-medborgare vid Göteborgs Räddningsmission, har hon mött flera hundra romer som aldrig sett röken av hjälp från organisationer eller myndigheter i sina hemländer.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

Advertisements