Två häktade för mord på ledare i Bredängsnätverket

Den 20 november sköts Joaquin Morales Basilio ner på öppen gata när han åkte i sin bil. Han besköts från en annan bil. Mordet skedde i Mariehäll i Bromma, Stockholm. Han anses ha varit en ledande person i det så kallade Bredängsnätverket och har ett gediget brottsregister.

2006, vid 18 års ålder, dömdes han för rån, fordonsstöld och olovlig körning till skyddstillsyn med 200 timmars samhällstjänst. Fyra månader senare dömdes han för misshandel, narkotikabrott och brott mot knivlagen.

I december 2007, revs skyddstillsynen upp. Då dömdes han till två år och fyra månader i fängelse för grov misshandel, grovt vapenbrott och narkotikabrott.

Han förekommer i fyra fall av olovlig körning mellan juni och december 2009 samt rattfylleri och narkotikabrott efter att han kommit ut från fängelset. Åren därefter dömdes han för ytterligare fall av olovlig körning, narkotikabrott och rattfylleri. Men 2011 tycks denna typ av brott ha upphört. i all fall finns det därefter inga domar för detta.

2013 dömdes 28-åringen dock återigen till fängelse i en månad för våld mot tjänsteman och våldsamt motstånd. 2014 dömdes han för grov misshandel efter att ha skjutit en medlem i Östberganätverket. Straffet fyra år och sex månader i fängelse.

Han figurerade också i den utpressningshärva där den år 2009 mördade pokerprofilen Andreas Oscarsson skulle varit vittne. Utpressningshärvan har kopplingar tull en svenska finanseliten.

Kort efter mordet på Joaquin Morales Basilio greps fem män som misstänkta för inblandning i mordet. Två av dem har häktats för medhjälp till mord. Ytterligare en person sitter anhållen. En av de häktade bor i Sigtuna och den andra i Märsta. De tycks inte ha någon som helst koppling till det så kallade Östberganätverket med vilket Bredängsnätverket haft en långvarig konflikt. Inte heller är de några välkända kriminella.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , , , , ,

Advertisements