ETC bygger strömningstjänst

ETC-koncernen har lagt ner 15 tidningar men satsar istället på strömningstjänsten ETC Play. Olikt annat som redan finns hävdar de själva. Men det är det ju förstås inte. ETC satsar på:

– Film, naturligtvis. Ett mer nischat utbud än vad du hittar hos våra konkurrenter. Vi tror att ETC Play-användaren förväntar sig kvalitet så där har vi lagt vårt fokus. Jag är otroligt glad att vi har ett samarbete med TriArt på plats. Men sedan ska du kunna hitta något att se i stunden. Dokumentärer, unga svenska filmare, humor, utvalt material från internet, debatter, föreläsningar… Du kommer garanterat att hitta något du gillar. Som du sedan sedan tittar på när du vill.

Det finns dock redan flera sajter av samma typ på nätet. ETC är på inte sätt unika. En av de tjänster som finns är TriArt, en hyrfilmstjänst för just den typ av film som ETC Play ska erbjuda. Vad TriArt som samarbetar med i ETC i skapandet av ETC Play kommer att göra med sin egen tjänst när ETC Play lanserats är inte känt.  ETC Play är dock tänkt att vara en abonnemangstjänst så de två kan ju komplettera varandra och det är nog så det blir. ETC ägs som de flesta vet av Johan Ehrenberg medan ägarna av TriArt Film AB är bl.a. Eva Esseen Arndorff, Calle Nathansson, Gunno Sandahl och Bengt Mikael Vernberg

Vidare har vi abonnemangstjänsten Draken Film och hyrfilmstjänsten hos Folkets Bio. Draken Film ägs av Göteborg Filmfestival. Inga fler på de sajterna, men de känns ärligt sagt väldigt pretentiösa och det är mycket sällan jag hittar filmer atts e där. Jag ser ju film som förströelse, som nåt att göra när jag inte orkar göra annat. Den typen av filmer är ovanligt på de tre nämnda sajterna men betydligt vanligare på Netflix och SF Anytime.

När det gäller nyheter, debatter, föreläsningar finns det mängder med sajter som presenterar sådant. Exempelvis SVT Play, TV4 Play, Aftonbladet TV, Expressen TV och MTG TV. På detta område kan ETC Play kanske visa sig vara intressantare än många andra sajter genom att presentera radikala och politiskt intressantare saker. Men även där så är ETC inte ensamma, inte ens först. Flamman har redan en egen TV-kanal på nätet (egentligen är det bara en Youtube-kanal).

Johan Ehrenberg presenterar ETC Play:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements