Ung man skjuten på pizzeria i Rinkeby

Ytterligare ett dödsoffer har skördats i konflikten mellan två olika kriminella gäng i nordvästra Stockholm. En ung man i 25-årsåldern som troligen heter Hamza Abdi har skjutits ihjäl. Denna gång skedde skjutningen på en pizzeria i Rinkeby. Den skjutne mannen är känd av polisen sen tidigare och har begått flera brott av olika sort. Två eller tre personer var enligt Aftonbladet delaktiga i skjutningen, en skytt och två medhjälpare.

Det handlar om en konflikt som troligtvis börjar med ett misslyckat rån och där den ena sidan i konflikten brukar kallas Dödspatrullen. Det andra gänget i konflikten har börjat kallas Shottaz.

Den senaste skjutningen innan denna skedde på nyårsafton då en ung man hittades ihjälskjuten i ett parkeringshus i Rinkeby. Samma dag sköts det också mot en lägenhet i området. Den skjutne i parkeringshuset var enligt uppgift en person, Karar Almohamed,  som räknades som medlem i dödspatrullen. Han har dömts för en lång rad brott, däribland ett guldrån i Kista i maj 2015 tillsammans med Osman Öcal. De som misstänks för mordet anses vara medlemmar i Shottaz.

Nyligen greps också flera personer, Alfred Wennberg, Mustafa Mohamed, Abdisaye Dahir Ahmed och Abdoulyae Joof, som anses vara kopplade till dödspatrullen som misstänkta för grovt narkotikabrott.

Läs mer:

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , ,

Advertisements