Tre anhållna för dubbelmord i Rinkeby

På tisdagseftermiddagen slog polisen till mot tre kända kriminella i centrala Stockholm. De greps på Olofsgatan dit de kommit i en vit BMW. Det fanns fyra personer i bilen men bara tre av dem är misstänkta för inblandning i dubbelmordet på bröderna Faysal och Sakarie Aden Warsame i Rinkeby den 2 december på förra året. Alla tre kommer från stadsdelar i de södra delarna av Järvafältet och är kända av polisen sen tidigare. De är 19, 20 och 21 år gamla.

Enligt uppgifter är dubbelmordet en del av en konflikt mellan två olika kriminella grupperingar på södra Järvafältet (läs Tensta och Rinkeby) där det finns unga somaliska män på båda sidor av konflikten. Förutom de tre som nu anhållit sitter två andra personer häktade som misstänkta för ett mord i Tensta och ett mordförsök i Fagersjö den 13 januari.

Konflikten i de kriminella miljöerna i de södra delarna av Järvafältet kan eventuellt vara knuten till ett rån som gått snett och fått dödliga efterverkningar. Förutom det nämnda mordet i Tensta och mordförsöket i Fagersjö är ytterligare ett antal incidenter och händelser troligen knutna till konflikten. En sådan händelse är en granatattack mot en lägenhet i Solna, men den kan lika gärna vara kopplad till konflikterna i Biskopsgården i Göteborg.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements