Man gripen direkt efter skott mot familjen Kastrati

Sen flera månader tillbaka är det en intern konflikt i den så kallade Vårvädersligan i södra Biskopsgården. Konflikten går mellan två falanger där den ena består av familjen Kastrati med allierade och den andra av familjen Jobe med allierade.

Flertalet våldsdåd har varit riktade mot familjen Kastrati och deras allierade. Det har varit bomber och skjutningar. Bomberna har varit mest för att skrämmas, men skjutningarna har varit mordförsök. Idag var det dags igen. Snart kommer en av de tidigare ledarna i Vårvädersligan ut. Det är Berat Kastrati. Detta antas orsaka ökade spänningar mellan de två falangerna

En man sköt en lång rad skott mot Adrian Kastrati och hans far satt. De träffades inte och jagade därefter skytten (som ska vara i 30-årsåldern) som flydde i en stulen bil mot Backaplan längs Hisingsgatan. Vid gångtunneln vid Hjalmar Brantingsplatsen kastade sig mannen ur bilen varvid han blev påkörd av de två han tidigare skjutit på. Polisen kunde sedan gripa mannen. Även Adrian Kastrati och hans far ska vara gripna. Adrian Kastrati är kusin till Berat Kastrati och har försökt att lämna det kriminella livet. Han har utsatts för fler mordförsök.

Till konflikten kan knytas flera händelser:

  • 1 december: Skottlossning i Kvillestaden mot minst en ung man som har en huvudroll i konflikten.
  • 2 december: Mordbrand i anslutning till lägenhet i Haga riktad en kvinna med barn som är anhöriga till en man i ena falangen.
  • 2 december: Mordbrand och misstänkt vapenbrott i anslutning till radhus i Biskopsgården. Där bor vänner till personer inom konflikten.
  • 2 december: Explosion utanför ett hyreshus i Lundby. Där bor föräldrarna till Berat Kastrati.
  • 5 december: Handgranat som inte exploderade under bil i Kvillestaden. Fordonet disponeras bl.a. av Adrian Kastrati.
  • 5 december: Explosion i lägenhet i Biskopsgården. Där bor en kvinna som är släkting till Eddie Jobe, ledare i en av falangerna.
  • 11 januari: Missriktad molotovcocktail kastad mot radhus i Biskopsgården. i Husetett pensionärspar som inte har ett dugg med konflikten att göra.
  • 21 januari: Handgranat exploderade vid radhus i Biskopsgården. Det rör sig om samma radhus som den 2 december. Även den 11 januari skulle attacken ha riktats mot detta radhus.
  • 30 januari: Brand i en kolonistuga i Lundby. Det tillhör en äldre släkting till ungdomar som ingår i ena falangen.
  • 11 april: Skottlossning i Kvillestaden mot Adrian Kastrati och hans far.

Ingen har dött ännu.

Intressant?
Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

Advertisements