Gängrelaterat mord i Barkarby

Några timmar efter att ett mord med skjutvapen inträffade i Baggeby på Lidingö sköts också en man ihjäl i Barkarby. I fallet med Lidingö verkar mordet kanske inte vara gängrelaterat, men mordet i Barkaby är det helt säkert. Det två morden hör med stor sannolikhet inte ihop. Den mördade mannen ska vara Shad Aziz, bror till Lanko Aziz som dömts för mordet på Merhawi Aregai, ledare i gänget Lejonen.

Mordet inträffade utanför ICA Maxi i Barkarby, Järfälla. En svart bil (BMW) körde upp vid sidan av den bil mordoffret satt i varefter ett flertal skott avlossades. Enligt vittnen ska också en ung kvinna ha suttit i mordoffrets bil. Hon flydde skrikande och springande från platsen efter skjutningen. En kvinna som polisen tror var den som befann sig platsen har hörts men förnekar att hon varit på platsen.

Den mördade Shad Aziz ska enligt vissa uppgifter ha vissa kopplingar till den så kallade Dödspatrullen men verkar trots det kanske inte vara inblandad i gängbrottslighet. Mordet skulle dock kunna var en hämnd för mordet på Aregai vilket i så fall innebär att en person mördats enbart på grund av släktskap med en morddömd. Detta beteende liknar de skjutningar i Göteborg som förekommer mellan de olika delarna (släkten Kastrati respektive släkten Jobe) av den gruppering som gick under namnet Vårvädersligan. I den konflikten skjuts och mördas släktingar till kriminella personer som motståndarna inte kan komma åt. Det finns också kopplingar mellan de kriminella nätverken i Biskopsgården i Göteborg och Lejonen.

Läs mer:

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!