Restaurangattentat på Orust kan kopplas till gängkriminella

Två restauranger på Orust har förstörts genom mordbrand och bombattentat. Ägarna av restaurangerna har anknytning till byggbolaget Prime Living som i sin tur kan kopplas ihop med mordet på en anställd hos en av deras underleverantörer, MVTB, som de ligger i konflikt med:

I juni i år sköts en man med namnet Lennart Bergsten ihjäl ute på Lidingö invid StockholmHan var anställd på Mälarvikens Tak & Bygg (MVTB) som var huvudentreprenör för bygget av studentbostäder i Spånga åt fastighetsföretaget Prime Living.

[…]

Prime Living är inblandade i konflikter med underleverantörer och har kritiserats av flera kommuner, både för svikna löften och för undermåliga hus. Bolaget har också ledningsproblem såväl som ekonomiska problem.

En 19-årig man som är hemmahörande i Järfälla utanför Stockholm misstänks för mordet på Lennart Bergsten. Han misstänks också för mordet på Javier Flores Mena i Guldheden i Göteborg i maj månad i år. Javier Flores Mena tillhörde Kastrati-falangen (i GP kallad B-falangen), en av två konkurrerande delar av det som tidigare var ett och samma kriminella nätverk, Vårvädersligan. Han anses av polisen ha anlitats som betald mördare av den konkurrerande Jobe-falangen (A-falangen i GP). Dessutom är han misstänkt för förberedelse till mord på en annan person från Kastrati-falangen. Det senare uppdagades när 4 personer greps den 29 juni på Barnhusgatan nära Odinsplatsen på Stampen i Göteborg.

Sammanlagt finns det 15 personer som misstänks för inblandning i morden och mordförsöket, däribland flera unga kvinnor och flickor från Stockholmsområdet.

Genom att samme man anlitats för mordet på Lidingö och mordet i Guldheden så finns det uppenbart kopplingar mellan kriminella grupperingar i Stockholm och i Göteborg. Jobe-falangen har tidigare haft kända kopplingar till Lejonen i Stockholm vilket resulterat i att de samarbetat kring rån i Göteborg. Det kan därför inte heller uteslutas att personer från Jobe-falangen är de som gett sig på restaurangerna i Stocken och Ellös på Orust. Kanske som en gentjänst åt kriminella i Stockholm.

Läs också:

 

Advertisements