Fällande domar mot Vermahmood-falangen

Flera personer som anses knutna till Vermahmood-falangen (i GP kallade M-falangen) som är inblandade i konflikten mellan två kriminella grupperingar i Tynnered har dömts för vapenbrott. Först dömdes Maziar Vermahmood till två år och två månaders fängelse för grovt vapenbrott efter att polisen vid en razzia hittat vapen i hans bostad.

Nu har ytterligare två personer med anknytning till grupperingen dömts för vapenbrott. Detta efter en razzia i en bostadsrättslägenhet i Örgryte där ett vapen och ammunition påträffades. De dömda är en 24-åring som hade kontraktet på lägenheten. Han fick två år och två månaders fängelse för vapen-, narkotika- och trafikbrott. Dessutom dömdes en 27-åring som tagit på sig ansvaret för pistolen till två års fängelse.

Två personer frikändes i samma rättegång. Dessa två greps utanför lägenheten i Örgryte och bevisen ansågs för svaga. En av dem har tidigare varit anhållen för misstänkt inblandning i dubbelmordet på två unga bröder i oktober 2016 och en annan uppges enligt GP vara ledande i Backagänget vilket väl är ytterst tveksamt då det gänget väl knappast existerar idag. Han ska vara släkt med bröderna Vermahmood.

Läs mer:

 

 

 

 

Advertisements