Tre Ali Khan-bröder dömda för narkotikabrott

Tre personer, tre bröder, från släkten Ali Khan har dömts för att ha förvarat 12 kilo hasch samt ett hekto kokain i två låsta källarförråd i Hammarkullen som bara de tre haft nycklar till. Domstolen menar att de förvärvat, anskaffat, förvarat, delvis transporterat, bearbetat och förpackat narkotikan. Värdet på narkotikan har av polisen uppskattats till cirka 700 000 varav 500 000 för haschet.

De tre bröderna har inte erkänt någonting och förnekat all kännedom om narkotikan i källarförrådet. Mellanbrodern har dock nämnt att de tre diskuterat viagra och tramadol. De tre bröderna dömds beroende på ålder till lite olika straff. Den äldste brodern fick 5 års fängelse, mellanbrodern tre år och ni månader medan den yngste brodern fick 2 år och sex månader.

Domarna kommer väl sannolikt att överklagas.

Läs mer:

PS. Lite kuriosa. Vi kan också se att antingen domstolen eller journalisten på GP inte kan uttrycka sig mycket bättre än skribenterna på flashback. Istället för att skriva det ord som betyder ett namn på något, beteckning, använder domstolen eller GP-journalisten (fast det senare är det nog inte då Peter Linné skrivit artikeln i GP) ett ord som i praktiken betyder sexuell handling mellan djur, dvs att göra ett sto, en ko etc gravid. Betäckning.

Advertisements