Mord i Borlänge kopplat till Bandidos?

Enligt en del uppgifter ska mordet i Borlänge den 11 januari vara knutet till Bandidos. Dvs de misstänkta för brottet ska ha koppling till Bandidos och dess supporterorganisation X-team. Vid skjutningen på Ringargatan i Kvarnsveden, Borlänge, dödades en 24-årig man, enligt obekräftade men trovärdiga uppgifter Alexander ”Figge” Olsson, medan en 25-årig man som enligt en del uppgifter ska vara från Uppsala skottskadades.

En 36-årig man från Norberg, Sammy Hyväoja, har gripits och häktats som misstänkt för skjutningen:

På söndagen begärde vice chefsåklagare Kristofer Magnusson mannen häktad på den högre misstankegraden för mord och mordförsök.

36-åringen är hemmahörande i Norbergs kommun och förekommer i omkring 35 punkter i belastningsregistret.

[…]

Mannen anhölls i sin frånvaro, det vill säga efterlystes, redan förra söndagen vid ungefär samma tidpunkt som en annan man frihetsberövades.

Den sistnämnde försattes på fri fot i tisdags.

Den först gripne var en nära vän till Alexander Olsson, men misstankarna mot honom i fallet var svaga och han släpptes också snabbt. Den 36-årige mannen förnekar brott. Den mördade mannen ska ha blivit skjuten i huvudet medan den skottskadade sköts i ryggen när han flydde från platsen. Totalt misstänks 2 eller 3 personer ha varit delaktiga i mordet och mordförsöket. Men bara en person är i nuläget häktad, Sammy Hyväoja. Han är tillsmmans med en annan man delägare i ett bemanningsföretag, Bergslagen Bemanning AB, som dock inte längre tycks ha nån verksamhet.

Advertisements