Tre skjutningar och två döda i Stockholm på en och samma kväll

Den första skottlossningen ägde rum på Malmvägen i Tureberg, Sollentuna strax efter 18-tiden på söndagen. Två män sköts och en 17-åring avled efter att ha träffats i huvudet. En 23-årig man, skadades och vårdas på sjukhus. Tonåringen hette enligt uppgifter Vedat Yildiz och den unge mannen ska bära namnet Oliver Wallin. De är enligt uppgifter kusiner. Enligt vittnen hördes ett stort antal skott från automatvapen. Skotten ska ha avlossats från en grön bil och offren satt på en moped. Bägge de skjutna uppges ingå i ett kriminellt nätverk, det så kallade Turebergsnätverket, och är hemmahörande i Upplands-Väsby.

Yildiz är en familj med långvariga traditioner när det gäller brott, men offret ska enligt vissa uppgifter inte själv ha varit gängkriminell även om han är dömd för brott. Tre farbröder till Vedat Yildiz dömdes till långa straff för mord i Rinkeby för länge sen men hela rättegången anses vara undermålig och de dömdes utan att några egentliga bevis fanns. Oliver Wallin har tidigare varit inblandad i flera brott.

Vi klockan halv åtta på kvällen skottskadades en man i Kallhäll då han sköts i benet. Även här uppge vittnen att skotten avlossades från en grön bil. Om det finns ett samband med mordet i Sollentuna är okänt.

Slutligen sköts en man ihjäl strax innan klockan 11 på kvällen i Blackeberg. Närmare bestämt på Ibsensagatan. Även en hund ska ha skadats vid skjutningen. Enligt vittnen avlossades uppemot 10 skott. Den skjutne ska enligt uppgifter vara Rozh Shamal som har en koppling till den så kallade dödspatrullen genom Ahmad Barati som var hans vän. Hans bostad finns på Ibsensgatan 62 precis där skjutningen ägde rum. Han är känd som rap-artist. Mordet i Blackeberg har i så fall en koppling till dubbelmordet i Köpenhamn. Det verkar dock inte vara kopplat till de övriga skjutningarna i Stockholm även om sådana uppgifter cirkulerar.

Den 15 januari 2018 mördades hans betydligt äldre bror, eller kanske snarare farbror, Shalaw Shamal i Rissne. Denne var uppvuxen i Borås. Tre personer tycks ha gripits för det mordet, men nån rättegång verkar aldrig ha ägt rum, så de släpptes väl fria utan att åtal var möjligt. Han hade innan dess förekommit i flera större brottsutredningar om grov brottslighet och hade kopplingar till andra grovt kriminella personer som dömts för mord, grova narkotikabrott och grova vapenbrott.

Läs mer:

 

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!