Full fart i arkitekturdebatten

Det är full fart i arkitekturdebatten och Arkitekturupproret står i centrum. Det är en folkrörelse om verkligen fått vingar och vuxit enormt på en kort tid. Folk är helt enkelt urtrötta på alla fula hus som arkitekter ritar och byggbolag bygger. Folk vill ha vackra hus, inte bara bra hus, utan vackra hus. Bar och vackra hus. Inte bra och fula, inte dåliga och vackra hus. Utan bra och vackra hus. Utseende är lika viktigt som kvalitet.Det är detta som de flest arkitekter inte verkar förstå. Bygg- och fastighetsbolagen skiter förstås i det hela. De vill bara tjäna pengar och bygger alltså helst dåliga och fula hus.

Jag har skrivit om saken:

 

I GP har de artikelserie om saken:

Arkitekturupproret har skrivit debattartiklar och låtit sig intervjuas:

Andra deltar i och skriver om debatten:

Arkitektorganisationen Sveriges Arkitekter har fått spatt:

 

Advertisements