Skjutning i Malmö – man från Holma dödad i Hermodsdal

Strax innan klockan halv åtta på måndagskvällen fick polisen i Malmö in ett larm som skottlossning på Professorsgatan i Hermodsdal, Malmö. När polisen kom till platsen hittade de en skottskadad man. Han skickades till sjukhus med ambulans. Mannens liv kunde dock inte räddas och han avled senare på sjukhuset.

En ung man i 20-årsåldern greps senare på natten mot tisdagen och anhölls som misstänkt för mord. Det är ovanligt att någon som faktiskt kan knytas till ett mord grips så snabbt efter en skjutning så det är sannolikt långt ifrån säkert att mannen kommer att bli häktad.

Den mördade ska vara en ung man vid namn Sammi Alzuriey och har tidigare dömts ett tiotal gånger för många olika brott, däribland bedrägerier, kortkapning och vapenbrott. I september dömdes han för inblandning i bedrägerier med koppling till bank-id. Han dömdes för ett par år sedan till två års fängelse för rån. Blev villkorligt frigiven när ett halvår kvarstod av straffet men dömdes snart igen, denna gång för våld mot tjänsteman och grov olovlig körning.

En äldre bror till den mördade, Imad Alzuriey, är dömd för mord vid ett tidigare tillfälle och anses ha varit en ledande person i Brödraskapet Wolfpack. Den mördade hade koppling till en tidigare mördad ung man, Ahmeto El-Zein och till familjen Ghara, som troligen ligger i konflikt med Mekky-grupperingen.

Läs mer:

Advertisements
Gilla Anders_S på Patreon!