Prime Living kräver pengar av Göteborgs stad

Prime Living är ett bostadsföretag som varit omgärdat av skandaler, kritik mot både arbetsförhållanden och kvalitet på deras byggen med mera. Enligt en artikel i GP har de nu också krävt Göteborgs stad på 240 miljoner på grund av att de inte fått genomföra planerade byggen. Kravet är baserat på ett dokument där Jahja Zeqiraj, tidigare ordförande för fastighetsnämnden, skrivit att kommunen garanterar att beslutet om bygglov inte ska rivas upp i domstol.

Dokumentet är märkligt på många sätt då Zeqiraj inte hade några befogenheter att utfärda ett sådant argument. Han satt i en nämnd som inte hade hand om bygglovsärenden. Svenska domstolar är dessutom oberoende och kommunalpolitiker har absolut ingen makt över dem.

Sen tidigare har Prime Living koppling till en rad konflikter om arbetsmiljö och dåliga arbetsförhållanden, bomber och mordbränder, mord, ekonomiska konflikter och utpressningsaffärer.

Läs mer:

Advertisements