Ledande man i Naserligan åtalad för narkotikabrott men frikänd

En man som tidigare ansetts som en ledande figur i Naserligan åtalades för grovt narkotikabrott efter att narkotika hittas i ett vindsförråd som han förfogade över. Han hade lägenhetskontraktet för den lägenhet vindsförrådet tillhörde. Mannen som är i 50-årsåldern har dock hela tiden hävdat att han är oskyldig och att lägenheten hyrts ut i andra hand. Hans uppgifter om vem som hyrt lägenheten har dock varit mycket oklara.

Tillsammans med 50-åringen åtalades även en 27-årig man. Den 27-årige mannen åtalades för narkotikabrott och vapenbrott då vapen hittades i en lägenhet i Olskroken som han hyrde av 50-åringen. Han kunde knytas till narkotikan och vapnet som hittades och han dömdes till 5 års fängelse för dessa brott.

50-åringen dömdes dock inte alls utan frikändes. Detta då en 30-åring trädde fram efter att rättegång ägt rum, men i väntan på dom, och uppgav att det var hans narkotika som fanns i vindsförrådet. 30-åringen dömdes till fängelse i tre år.

Det hela liknar vad som hände när en ledande person i det kriminella nätverket kring släkten Ali Khan misstänktes för vapenbrott. En yngre person anknuten till samma kriminella nätverk erkänner brottet som den äldre står åtalad för. Det verkar onekligen som om ledande kriminella grupperingar på alla sätt vill undvika att ledande personer hamnar i fängelse. På annat går den här typen av erkännanden inte att förklara. 50-åringen får väl därför fortfarande anses vara en ledande person i Naserligan.

Advertisements