Att kalla någon för sionist är inte antisemitism

Sionism är en politisk inriktning som vill ha en stat där bara judar får bor. En stat som diskriminerar människor som inte är judar, som förnekar de som inte är judar samma rättigheter som alla andra. En stat som kör bort andra människor, som ockuperar andra människors land och stänger in människor i ett utomhusfängelse. Sionister har lyckats skapa en sådan stat. Den staten heter Israel.

Många judar upplever att den staten är en räddning för dem. En frälsning. Det kan jag förstå. Men det är en frälsning som bygger på att andra människor ska betala. En icke-lösning som bygger på ockupation, apartheid och rasism. Att vara sionist är att vara rasist och i de flesta fall också fascist. Israel är en stat som inte är acceptabel med de lagar och regler som finns där idag. Rasismen mot judar måste bekämpas på andra sätt.

Att kalla någon för sionist är inte rasism, det är inte antisemitism. Det är samma sak som att kalla någon för nazist, fascist, nationalist, konservativ, liberal, socialist eller kommunist.

När media anklagar Hamid Zafar för antisemitism på grund av att han kallat folk för sionister är det helt enkelt bara dumheter. Propaganda. Så vitt det går att bedöma är ju exempelvis Adaktusson sionist. Han är en fanatisk försvarare av Israel, dvs en fanatisk försvarare av en sionistisk stadsbildning. Kanske gillar han bara sionism, kanske är han inte sionist. Men det är ändå inte märkligt att kalla honom sionist. Och definitivt inte antisemitism.

Läs mer:

Advertisements