Därför är USA det största hotet och problemet

En viktig anledning är att USA varit inblandat i fler statskupper och krig än något annat land sen andra världskriget. Man har fixat politiska mord, militärkupper, invasioner, krig i en takt som slår alla andra. På det sättet är man också ansvariga för en otrolig massa människors död.

Kupper uppbackade av USA efter 2:a världskriget.
Interventioner och startade krig med USA inblandat
USA:s veton i FN
Amerikanska företags inblandning

Oavsett eventuella enskilda sakfel i listorna så är det hela ändå överväldigande och svar nog på frågan om varför svenskar är skeptiska till USA:s politik. Det orättvisa, dåliga sjukvårdssystemet spelar säkert en viss roll, liksom fackföreningsfientligheten och den överdrivna religiositeten. Det finns en del saker som sagt. En del saker som definitivt ger anledning att betrakta USA som ett problem och som ett hot mot freden i världen.

Det jag kunnat kolla i listorna är korrekt. Visia brister syns dock direkt. Krig som varat länge representerars ofta av bara ett årtal. Jag tar dock inte ansvar för något annat material som finns att läsa på den sajt jag länkar till. Det kan ju vara bra, men kan ju också vara en galen konspirationsteoretikers verk.

Om ett USA-företags framfart i världen: Bananer i uniform, Förtjusande brevväxling med Chiquita, Något är ruttet, Storföretag skräms tydligen av bloggar, Chiquita erkänner utbetalningar till terrorgrupper, Chiquita erkänner terrorpengar, Chiquita stäms för 173 mord, Chiquitita tell me the truth, Yes we have no bananas, Chiquitas blodiga bananer, Banana Shit, Bananbiffen fortsätter
Om ett av de värsta massmorden i modern tid: Indonesien 1965, Hur väst stödde massakern på en miljon människor
Mer läsning: Vietnamkriget

Mer i borgarmedia: DN, SVD,
Bloggat: Henrik Sjöholm, Blogge Bloggelito
Andra bloggar om: , , , ,

8 svar på “Därför är USA det största hotet och problemet”

 1. Kommunistdiktaturer har varit största hotet sen Hitlers dagar.
  Vänsterns hat mot USA är inte rätt. Och hat föder våld.
  Min poäng är att ensidig USA kritik berövar vänstern trovärdighet. Jag vore betydligt skrajare för vapen på drift i fd Sovjet. Och vacklande maktstrukurer i Ryssland och Kina.
  Är då inte Hillary Clinton ett tryggare alternativ?

 2. Det är så vidrigt hur vi svenskar inte kan acceptera att det finns människor som tycker annorlunda än vi. Sjukvårdssystemet, attityden mot facket och den ”överdrivna” religiositeten i USA är väl deras ensak?

  USA är en demokrati och folket har möjlighet att välja vilka politiker de vill. Om de är missnöjda med ovanstående så är det väl bara att rösta annorlunda?

  Uppenbarligen är en majoritet av amerikanerna för deras nuvarande politik. Det är inget som någon vänstervriden svensk ska fördöma!

  Och att du nu anser dig vara viktig nog att bedöma hur hängivna människor får vara sin religion utan att det blir ”för mycket”, eller ska jag kanske säga ”för osvenskt”, det är bara rent löjeväckande.

 3. Tror du verkligen att USA:s sjukvårdssystem spelar in särskilt mycket på svenskars syn på USA? Det är mycket riktigt under all kritik, men hur många svenskar har egentligen koll på det? Efter de ser Sicko kanske de tar sig en funderare, men annars ser jag ingen anledning till varför fler än ett fåtal svenskar ens skulle ha haft anledning att reflektera över det. Religiositeten kan jag tänka mig spelar in mer, eftersom det märks mycket tydligare.

 4. bshiny: Då ignorerar du de reella fakta som svensson presenterat, att USA när det så passar organiserar statskupper och krig och att amerikanska företag lägger sig i andra länders politik.

  Anledningen till att kritiken verkar ensidig är att USA de facto har någon form av hegemoni, eu är för fragmenterat, kina laddar fortfarande batterierna, ryssland är en skugga av sin forna maktprojektion.

 5. Hat föder våld? Visst, våld föder ännu mer våld. Det är därför alla terrordåd i västvärlden förekommer. 11 september var ett försök att få USAs trupper ur saudi arabien (i mellanöstern iaf, osäker på landet). Madridbomberna för spaniens inblandning i Irakkriget. Det tryggaste valet är helt klart Ron Paul, emot allt våld (krig, tortyr, hemliga ”kupper” etc).

 6. ehhh… sen när är det sentorer som bestämmer vem USA ska bomba? Här går jag tydligen och misstar mig och tror att det är monkeyface Bush som bombar lite här och där…

  (och nej jag är inte kommunist)

 7. anders nygren:

  På vilket sätt accepterar jag inte att folk tycker annorlunda än vad vi gör?

  Menar du att det faktum att jag tycker annorlunda än vad de gör, tycker de har fel och dessutom skriver det innebär att jag inte accepterar att de får tycka så.

  Frågan är, vem är det som inte accepterar att andra har andra åsikter? Du eller jag?

  Jag tycker amerikanerns överdrivna religiositet är ett hyckleri. Och säger det. Du tycker inte att jag har rätt att säga det. Jag tror attd et är en bidragande orsak till att folk i Europa inte gillar USA. Du anser att jag inte får tro så.

  Alla får faktiskt tycka fritt om USA:s politik. Cirka 25% av befolkningen i USA röstade på Bush. OM dyutycker det är en majoritet så har du en underlig uppfattning om majoritet.

Kommentarer är stängda.