Besök i Halmstad

I morgon ska jag till Halmstad för att passa mitt andra barnbarn. Inte lika fräckt som New York. Men enklare att hälsa på. Och barnbarn slår ju det mesta.

Halmstad mest känt för buskishumor, fotboll, Tylösand och Per Gessle. Inga saker eller personer som jag är så där jätteintresserad av. För mig är Halmstad konst, medeltid, min dotter och mitt barnbarn. Halmstadsgruppens moderna konst gillar jag. En som inte gjorde det var tidernas mest misslyckade moderatledare, Yngve Holmberg, som en tid var landshövding i Halland. Han lät helt sonika måla över målningar av Halmstadgruppens Stellan Mörner (tror jag det var). Dessa fick senare restaureras för dyra pengar. Han var ingen billig man för skattebetalarna.

Andra bloggar om: , , ,
Technorati: , ,

Ett svar på “Besök i Halmstad”

  1. Ha, nu har jag skaffat mig ett Googlekonto (tror jag) och ska kunna kommentera även här. Testar alltså bara nu :-).

Kommentarer är stängda.