Ideologisk attack på a-kassan

Borgarregeringen vill slå mot fackföreningarna. Det är det verkliga skälet bakom förändringarna i A-kassa. Själva systemet behövde ingen reformering. Det var/är självfinansierat och klarade sig bra. Men regeringen vill försvaga facket. Vågar inte gå till direktangrepp utan försöker via attacker på a-kassa komma åt facket.

Konsekvenserna blir allt tydligare. Folk med dålig ekonomi gå ur a-kassan. De fack som organiserar branscher där folk tjänar dåligt behöver då höja avgiften till a-kassan ytterligare och en ond cirkel är igång.

Borgarregeringens politik drabbar återigen de som har sämst resurser i samhället. Det handlar inte om att måna om folk, jo möjligtvis om de redan rika. Det handlar om att regeringen för en klasspolitik, en överklasspolitik som slår mot arbetare och fattiga. Som slår mot arbetares organisering. En borgarpolitik som slår mot gemenskap och solidaritet.

Mer i borgarmedia: SVD, SR, Sydsvenskan
Bloggat: Ett hjärta rött, Alliansfritt Sverige
Andra bloggar om: , , , ,