Fel fel fel men rätt.

Tre moderater skriver i SvD.

Hela artikeln dryper av vår tids ”sanningar”, det är skrämmande att se. Jag kommer gå igenom dem punkt för punkt. –

Första lögnen kommer direkt! Det finns terrorhot bakom varje buske! Sverige är hotat av den farliga terrorismen, detta begrepp vi måste bekämpa: Vi vet kanske inte hur, var och när terrorismen slår till men en sak är säker, terrordåden har ökat sedan George Bush och hans lakejer försökte förklara krig på begreppet. Terrorismen är ingen mystiskt ondska som drabbar oss alla utan någon förklaring och där militär är enda bekämpningsmedlet – tvärtom är det väl uppenbart att militär inte hjälper ett skvatt, se på USAs terrorbekämpning i Irak.

Skrämselpropaganda och myter använder de alltså för att lägga till grunden för sina senare argument. Nästa punkt i artikeln är nästan ännu värre.

Ryssland, den stora ryska björnen håller på att vakna och hotar oss och våra grannar! De ställer sig vid sidan av tidigare ingångna truppreduceringsavtal… Men vi skall inte vara rädda för USA, som just ökade sin militärbudget och vill ha fler militärbaser ute i världen, landet som kan ha Secret Service opererande i Sverige utan att någon säger nått eller kidnappa egyptier på våra flygplatser. Men det är såklart Ryssland vi bör vara rädda för.. eller?

Nästa punkt:

Sverige har påtagit sig ett stort internationellt ansvar när det gäller militära insatser i fredens tjänst. Det är ett ansvar vi måste kunna uppfylla.” Ja, om fredens tjänst är att följa efter NATO och Amerika vart helst de decimerar länder och befolkningar och hjälpa deras ockupationslösningar som vi gör i Afghanistan, då är vi redan där. Problemet är att vi inte ville ha det här från början, men moderaterna säger ju att nu har vi tagit på oss ansvaret, nu måste vi fullfölja, annars är vi svikare!

Nej, ni har missat någonting som för oss andra är uppenbart. Lösningen är att dra oss ur krigsprojekten och vägra stödja dessa fälttåg.

”Moderaterna har alltid varit ett parti med stor trovärdighet när det gäller försvaret och att ge försvaret de resurser som krävs för att uppgifterna skall kunna genomföras.” Ja, ständigt ökad försvarsbudget och starkare försvar under många valkampanjer. Hoten har varit många. Sverige har ständigt vart i krig under 1900-talet..

Men, sen så säger moderaterna bakom inlägget en vettig sak!

Först måste slås fast vad som är försvarets uppgifter och vilka ekonomiska resurser som krävs för dessa” – Jag kan inte mer än hålla med. Få ett slut på vårt stöd till internationella krigsprojekt. Endast då kan vi göra världen till en säkrare plats.

Sådan är den, denna tids skrämselpropaganda från höger. Rädslans politik.

-Z

Andra bloggar om: , , ,

Advertisements
  • m

    hej granne,
    stor tack för en intressant läsning samt för det du vågar vara objektiv.

    mvh,
    Oleg, den ryske björnen i Mzensk