Stökigt i Lövgärdet?

Upplopp och bränder i Angered skriker tidningarna ut. Fel har de. Upplopp verkar det faktiskt inte ha funnits tillstymmelse till. Men det gäller att övertolka vad en polis sa. ”Upploppsliknande stämning” sa han. Det betyder att det känns som när det är upplopp (Göteborg 2001) men att det inte är upplopp. Det känns bäst att förklara detta enkla faktum för våra journalister som ibland verkar mindre begåvade. Tyvärr.

Anlagda bränder var det dock ett antal. I Lövgärdet. Inte runtomkring i hela Angered. Inte i Angered Centrum. Inte i Rannebergen. Inte i Gårdsten, inte i Hammarkullen, inte i Hjällbo, inte i Linnarhult, inte i Eriksbo. Som sagt i Lövgärdet, inte i hela Angered. Man frågar sig vad syftet med tidningarnas skeva rapportering är. Att stigmatisera förorterna ännu mer? För det är vad resultatet blir.

Dessutom anser Brandkåren i Göteborg att inte ens alla bränder som tidningarna rapporterar om är anlagda. Media borde skämmas för sin skeva rapportering. Media och de aktuella journalisterna borde skämmas för sina fördomar. Och skottlossning. Bara rena spekulationer från media. Förmodligen inte sant. Polisen förnekar.

Och vi glömmer inte förra gången det var upplopp i Angered enligt tidningarna. Då var det bara en tidningsanka alltihop. Ingenting hade egentligen hänt. Det är förmodligen i stort sett samma sak denna gång.

GT är naturligtvis värst. Försöker skrämma upp folk. Letar upp en person som inte vågar gå ut. En person som tidigare skrämts upp av tidningarna. För faktum är, det är inte farligt i förorterna. Det är på Avenyn i centrum av Göteborg det är farligast, om än inte speciellt farligt.

Tro aldrig på medias rapportering från förorterna i Göteborg. Sönderslagna fönster och anlagda bränder är för jävligt. Men upplopp är det inte. 7 eller 10 personer skapar inget upplopp. För det är så många som polisen misstänker för de anlagda bränderna.

Borgarmedia: GP, DN, SVD, GT, AB1, AB2
Andra bloggar om: , , , , , , ,

Ett svar på “Stökigt i Lövgärdet?”

  1. Jag håller med. Sådana här grejor sätter bara lite färg på förortslivet.
    Men av alla överslätande blogginlägg jag har läst om denna händelse, är det väl tveksamt om den verkligen har inträffat eller om den egentligen bara är en skröna.

Kommentarer är stängda.