Förvirrad för att man gillar Chavéz?

Enligt Svenska Dagbladet är Maradona förvirrad. Anledningen? Han gillar Cuba och Fidel Castro, Chavéz och Venezuela. Enligt Svenska Dagbladets Per Gudmundson gör det honom till en förvirrad knarkare. Ja, drogproblem har han eller har haft. Han fick (får?) hjälp för de problemen på Cuba. Självklart är han tacksam. Inget konstigt med det. Det är knappast vad jag skulle kalla förvirring.

Inte heller är det underligt att folket i Venezuela jublar när han säger att han ogillar USA. USA har ju använt odemokratiska metoder (försök till statskupp) i Venezuela för att försöka störta den folkvalde, demokratiskt valde Chavéz. Och det är samma USA som stödde en militärregim i Maradonas hemland Argentina. En militärregim som mördade tiotusentals människor. Är det förvirrat att ogilla ett land med den historien? Knappast. Det verkar snarare sunt. Fullt normalt att tycka illa om ett land som förstört så mycket i ditt eget hemland.

Nej, den som är förvirrad är nog Gudmundson. Det visar han om och om igen.

Borgarmedia: The Guardian
Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,
Technorati: , , , , , ,

3 svar på “Förvirrad för att man gillar Chavéz?”

  1. ”Jag tror på Chavez. Jag är en Chavista. Allt Chavez gör, allt Fidel gör, är för mig det bästa.” – Maradona

    Det här visar inte direkt på någon stor förståelse för politik… Gudmundson any day framför den gamle fotbollsräven.

    Hur var det nu, att någon annan gjort dumheter ger ingen fribiljett för en själv att uppträda korkat. Så att försvara Maradonas idiotier med att folk i hans hemland mördats, det går inte riktigt. Och att man fått hjälp med rehab av en gangster gör inte denne gangster mindre kriminell.

    Och nu har jag lärt mig använda mina citattecken exakt. 🙂

  2. Det är möjligt att Maradona inte vet mycklet om politik. Men det förändrar inget i det jag skrev.

    I min uppfattning vet Gudmundson inte heller speciellt mycket. Varken förr, då han var anarkist enlig egen utsago eller numer då han säger sig vara, ja vad? Kontentan, han har noll koll. Eller ungefär samma koll som Maradona.

Kommentarer är stängda.